Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Alūksnes Ziņas” šodien svin 17!

Straujiem soļiem atkal aizritējis viens interesants un notikumiem bagāts gads, lai krāsainajā rudenī Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas” svinētu dzimšanas dienu. Šogad ar vienu kāju jau esam pilngadībā, jo svinam 17 pastāvēšanas gadus. Patiesībā šogad mūsu dzimšanas dienā ir skaitļu spēle, jo 2017.gada 17.oktobrī “Alūksnes Ziņas” svin 17! Mums gribas domāt, ka tas nesīs veiksmi un izdošanos!

Avīzes dzīvē – spraigs gads
Pēdējais gads avīzes dzīvē bijis spraigs dažādā ziņā, jo – strādāt laikrakstā nekad nav garlaicīgi.
Pirms gada izšķīrāmies par soli ieviest mūsu portālā “Alūksniešiem.lv” komentārus tikai reģistrētajiem lietotājiem, lai paaugstinātu komentāru kultūru. Jāatzīst – tas ir izdevies. Protams, komentāru skaits portālā ir samazinājies, tomēr portāla apmeklējuma statistika liecina, ka portāla apmeklētāju skaits nav būtiski sarucis. Tas nozīmē, ka jūs turpat vien esat, lasāt - paldies par to! Un vēlreiz uzsveram: joprojām ikvienam ir iespēja brīvi paust savu viedokli pie rakstiem portālā, tikai jākļūst par reģistrētu lietotāju.
Šovasar turpinājām pērn sākto tradīciju - pasniegt sabiedrības balvu “Gada alūksnietis 2017” un “Gada apenietis 2017”, kopā darīsim to arī nākamgad! Īsi pirms dzimšanas dienas piedzīvojām izmaiņas redakcijas darbinieku sastāvā – no štata darbinieces par ārštata žurnālisti kļuva Diāna Lozko, jo viņa savu dzīvi vēlas vairāk saistīt ar citām nozarēm. Ar prieku kolektīvā esam uzņēmuši jaunu žurnālisti - Janu Baltaisbrenci, kuru jau nedaudz esat iepazinuši caur laikraksta lappusēm - vēlam viņai izturību šajā dinamiskajā darbā!

Abonentu skaits palielinās
Diemžēl pagājušā gada laikā ekonomiskā situācija valstī un mūsu novados nav būtiski uzlabojusies – ņemot to vērā, esam gandarīti, ka “Alūksnes Ziņu” abonentu skaits turpina palielināties. Par to liels paldies katram no jums, kas ver redakcijas durvis un nāk abonēt (turklāt abonējot redakcijā nav jāmaksā komisijas maksa par abonementa noformēšanu), dara to pasta nodaļās, internetā (www.aluksniesiem.lv, www.abone.pasts.lv) vai telefoniski (64307020, 67063225). Latvijas Preses izdevēju asociācijas dati liecina, ka “Alūksnes Ziņas” joprojām ir viens no retajiem reģionālajiem laikrakstiem, kuram šobrīd palielinās, nevis samazinās abonentu skaits. To apliecina arī aktuālie dati no “Latvijas Pasta” par “Alūksnes Ziņu” abonentu skaitu - uz 2017.gada augustu mums ir par 138 abonentiem vairāk nekā 2016.gada augustā! Paldies arī tiem, kas mūsu avīzīti iegādājas kioskos, veikalos. Lai arī esam nedēļas izdevums, mums ir atzīstami mazumtirdzniecības rādītāji, kas pēdējo divu gadu laikā turpina nedaudz palielināties.

Nebūs pielikuma “Dzīvespriekam”
Protams, ne vienmēr viss ir rožaini. Arī mēs domājam, kā samazināt redakcijas izdevumus, tādēļ esam nolēmuši no nākamā gada vairs neizdot avīzes pielikumu – žurnālu “Dzīvespriekam”. Lasītāju atsauksmes par to bija dažādas – kādam patika, kādam ne tik ļoti. Bet labā ziņa ir tā, ka otrs pielikums – TV programma – noteikti būs! Labā ziņa ir arī tā, ka “Alūksnes Ziņu” abonēšanas cena paliek tā pati – 4 eiro mēnesī. Arī nākamgad “Alūksnes Ziņām” nebūs abonēšanas cenas dalījuma fiziskām un juridiskām personām. Joprojām abonēšanas cenā būs atlaide: 1 eiro katram mēnesim, ja abonē laika posmam no 6 līdz 11 mēnešiem. Savukārt, ja abonē gadam, tad būs 3 eiro atlaide. Strādājam pie tā, lai “Alūksnes Ziņu” abonenti saņemtu arī 2017.gada sienas pārliekamo kalendāru, esam sarūpējuši arī citus pārsteigumus nākamā gada abonentiem.

Kļūstam par projektu rakstītājiem
Domājam arī par to, kā palielināt redakcijas ienākumus. Ko lai saka – arī redakcija kļuvusi par projektu rakstītāju. Šovasar “Alūksnes Ziņas” veiksmīgi startēja Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas valsts budžeta finansētajā mērķprogrammā „Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma”, piesaistot finansējumu. Līdz gada beigām projektā tapušajām publikācijām rakstu beigās būs atsauce, ka materiāls sagatavots ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Dāvanas dzimšanas dienā
Dzimšanas diena mums, bet dāvanas jums! Turpinot “Alūksnes Ziņu” dzimšanas dienas tradīciju, arī šoruden piedāvāsim abonēt avīzi par īpašo jubilejas cenu. Ja iegriezīsieties mūsu redakcijā no 16. līdz 23.oktobrim, tad abonēšanas cena gadam būs 40 eiro, pusgadam – 20 eiro. Turklāt visiem, kuri nāks uz redakciju abonēt “Alūksnes Ziņas”, dāvināsim īpašu kuponiņu. Uzrādot kuponiņu, abonentam būs iespēja līdz 2018.gada 17.oktobrim pēc paša izvēles par brīvu “Alūksnes Ziņās” ievietot vienu privātsludinājumu, apsveikumu vai līdzjūtību.

Kompliments katram no jums!
Nesen man bija saruna ar kādu jaunu, man iepriekš nepazīstamu sievieti, kura strādājusi Latvijas vēstniecībā, šobrīd strādā Ārlietu ministrijā. Būdama Alūksnē, viņa kāda pasākuma laikā divas reizes ņēma rokās “Alūksnes Ziņas”, lasīja un smaidīja, rādīja paziņām. Uzrunāju viņu, jo man bija jāzina: vai šķirsta mūsu avīzīti “aiz neko darīt” vai tādēļ, ka interesanta lasāmviela! Sieviete atzina – jo interesanta, ir daudz un dažādas lasāmvielas, ka mazā pilsētā tik laba avīze! Nenoliegšu, bija patīkami to dzirdēt. Vienmēr esmu teikusi, ka laikrakstu veidojam kopā – mēs, redakcijas darbinieki, un jūs, mūsu uzticamie lasītāji, reklāmdevēji un sadarbības partneri, iesakot tēmas jauniem rakstiem, ierosinājumus, arī savu reizi kritiku, izvēloties mūs kā informācijas kanālu, lai nodotu savu vēstījumu. Tādēļ - šīs sievietes kompliments domāts arī katram no jums! Uz tikšanos “Alūksnes Ziņu” lappusēs!

Kategorijas