Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Posmā Ādaži-Alūksne-Ādaži notiks NBS un sabiedroto tehnikas pārvietošanās

LETA

2017. gada 18. oktobris 08:00

359

No šodienas līdz 23.oktobrim posmā Ādaži-Alūksne-Ādaži notiks NBS un sabiedroto tehnikas, tai skaitā bruņutehnikas, pārvietošanās, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM). Ministrijā skaidroja, ka militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Tehnikas pārvietošanās notiek starptautisko militāro mācību "Sudraba bulta 2017" laikā, kas Ādažu poligonā, Apes, Gulbenes un Alūksnes novados norisināsies līdz 29.oktobrim.

NBS lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku "Twitter" profilā "@Latvijas_armija".

Jau ziņots, ka mācībās "Sudraba bulta 2017" piedalīsies vairāk nekā 3500 karavīru no Albānijas, ASV, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Mācībās piedalīsies aptuveni 200 zemessargu un 30 rezerves karavīru, lai pilnveidotu un uzturētu zemessargu un rezerves karavīru zināšanas un iemaņas.

Kategorijas