Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galda tenisisti uzsāk sezonu

Didzis Bauers

2017. gada 21. oktobris 08:56

320

Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā aizvadīts Jāņa Baltauša atceres turnīrs galda tenisā. Šogad startēja 22 dalībnieki, no kuriem 8 bija no Alūksnes un Apes novadiem. 
J.Baltauša piemiņas turnīra galda tenisā sporta klubs “Lagūna” organizē jau kopš 2013.gada. Tajā gadā labākais bija Aigars Žvīgurs no Gulbenes. 2014.gadā uzvarēja Guntis Lezdiņš no Valmieras. 2015.gadā Andrejs Rešetņikovs pārspēja visus, bet 2016.gadā atkal labākais bija A.Žvīgurs.

Uzvar pieredze
Uzvarētāju kauss šoreiz aizceļoja uz Smilteni. Vislabāk sezonas sākumā sevi parādīja veterāni, ieņemot visas trīs pirmās vietas. Uzvarēja Juris Siliņš, 2.vietā – G.Lezdiņš no Valmieras, 3.vietā – A.Rešetņikovs no Rēzeknes. Alūksnieši Aivars Dulbergs un Valdis Prilužnijs - uzreiz aiz goda pjedestāla. 12.vietā palika Ingus Meisters no Apes.
“Nospēlējām normāli. Labākie no alūksniešiem bijām mēs ar Valdi. Valdis tik tiešām šoreiz ļoti labi nospēlēja. Jāatzīmē, ka labākajā formā pašreiz ir veterāni, jaunie pagaidām lēnām pievelk. Puišiem arī aizrādīju, ka vīri ar sirmām galvām apspēlē jūs, tā nevar būt, jāmācās būt pacietīgākiem. Protams, pieredze un meistarība uzspiež savu spēles stilu, kuru jaunajiem grūti lauzt, jo viņi cenšas rezultātu gūt uzreiz. J.Siliņš šoreiz nospēlēja ļoti lieliski, maksimāli koncentrējies ar lielu pašatdevi, šoreiz mums, pārējiem, nebija, ko pretī likt. Bet kopumā turnīrs bija ļoti pozitīvs,” stāsta sacensību organizators A.Dulbergs.

Startēs Tautas līgā
Sacensības alūksnieši pakārto komandu cīņām Tautas līgā, kas sāksies jau 29.oktobrī. Arī daudzi turnīra viesi šīs sacensības izmantoja, lai labāk sagatavotos sezonas sakumam. Pagājušā gada lieliskais sniegums alūksniešiem ļāva pakāpties no otrās Tautas līgas uz pirmo. Viņi tagad būs vienā līmenī ar Gulbenes komandu. Gulbenieši gan ir izlikti kā pirmie, bet alūksnieši ir kā sestie. Bet alūksnieši tomēr ir nosprauduši mērķi tikt labāko trijniekā kopvērtējumā. Mūsējie startēs iepriekšējā sastāvā: brāļi Dulbergi, I.Meisters un V.Prilužnijs. Ir sacensībās gulbenieši uzvarēti, pārējo pretinieku uzvārdi arī zināmi, un mūsējie pie veiksmes var cīnīties ar visiem. Ir arī nezināmas komandas, kuras mūsējiem izraisa lielas raizes. Paredzēti četri sabraukumi, bet vēl nav zināma izspēles kārtība.

“Lagūnas” izcīņas nebūs
“Esam jau aizvadījuši daudzas spēles gan treniņos, gan sacensībās Gulbenē, ir izdevies turnīra pirmajā kārtā ļoti spēcīgā konkurencē izcīnīt 3.vietu. Domājam nerīkot “Lagūnas” kausa izcīņu, bet maksimāli koncentrēties Tautas līgai. Ja būs sacensības, tad rīkosim tās dubultspēlēs, bet ne individuālās. Individuāli domājam startēt Gulbenes un Madonas turnīros. Vēl viens iemesls ir arī tas, ka ļoti maza atsaucība sacensībās ir no pašu alūksniešu puses. Bet ceturtdienās treniņi notiks, kā ierasts, sporta skolas angārā - visi laipni gaidīti! Vēl ir iespēja braukt trešdienās uz Gulbeni, kur aizvadām treniņsacensības. Interesenti var man zvanīt un rakstīt - būs iespēja spēlēt. Prieks, ka ir izveidojusies laba sadarbība ar Alūksnes novada pašvaldību, atliek tikai darboties,” saka A.Dulbergs.

Kategorijas