Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Labo darbu nedēļā" pēdējo dienu aicinās sniegt atbalstu līdzcilvēkiem, dzīvniekiem vai sabiedrībai kopumā

LETA

2017. gada 22. oktobris 09:51

95

Šodien pēdējo dienu norisināsies labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" rīkotā akcija "Labo darbu nedēļa", kuras laikā iedzīvotāji tiek aicināti sniegt atbalstu līdzcilvēkiem, dzīvniekiem vai sabiedrībai, kā arī vairot palīdzēšanas kultūru Latvijā, aģentūru LETA informēja akcijas organizētāju pārstāve Elīna Meinarte. Viņa skaidroja, ka "Labo darbu nedēļa" šogad veltīta Latvijas valsts simtgadei un tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades jauniešu rīcības komiteju un Izglītības un zinātnes ministriju, lai dāvinātu laiku labiem darbiem pašiem sev un Latvijai, lai kopīgi paveiktu nozīmīgas lietas.

Meinarte norādīja, ka "Labo darbu nedēļā" pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums. "Tā var būt palīdzība kādam pensionāram mājas darbos vai vienkārša aprunāšanās, daudzdzīvokļu piemājas teritorijas sakopšana, rūpes par dabu, dzīvniekiem un citi darbi. Tie ir neskaitāmi daudzie darbiņi, kuriem ikdienā nepietiek laika vai motivācijas," pauda Meinarte.

Pērn akcijas aicinājumam atsaucās vairāk nekā 18 050 cilvēku no Latvijas, kā arī emigrējušie latvieši, paveicot 429 labos darbus. Tika sniegta palīdzība gan līdzcilvēkiem, dzīvniekiem, gan arī, sakopjot teritorijas un piemiņas vietas

Kā atzīst akcijas dalībnieki, "Labo darbu nedēļa" ir iespēja ne tikai paveikt labo darbu, bet arī saliedēties kolektīvam. Akcijā piedalās gan klašu kolektīvi, gan uzņēmumi, pavadot laiku kopīgās lietderīgās aktivitātēs. Tāpat akcijā piedalās privātpersonas, kas sniedz kādu bezmaksas pakalpojumu, piemēram, friziera vai manikīra pakalpojumus, turklāt aizvien aktīvāk akcijā iesaistās ārzemju latvieši, lai izjustu piederību Latvijai un veicinātu latviskumu trimdā, norāda Meinarte.

Akcijas laikā darbojas interaktīva mājaslapa "Labodarbunedela.palidzesim.lv" ar Latvijas karti, kurā ikvienam dalībniekam ir iespēja atzīmēt savu plānoto un paveikto labo darbu.

Kategorijas