Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novadā pieejamas ES fondu mācības pieaugušajiem 14 izglītības programmā

Agita Bērziņa

2017. gada 27. oktobris 11:38

598

Alūksnes novada iedzīvotājus aicina pieteikties mācībām vērienīgā pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, ko īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Tajā ikviens strādājošais vai pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem var paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju ar ES fondu un valsts līdzfinansējuma atbalstu 50 Latvijas pilsētās un novados, tostarp Alūksnes novadā, informē kampaņas “Tuvāk jaunam darbam!” sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Sila.

Var apgūt jaunas prasmes

Pirmajā pieteikšanās kārtā Alūksnes novadā ir pieejamas 14 izglītības programmas. Alūksnes novada iedzīvotāji var pieteikties mācībām arī citās Latvijas pilsētās vai novados, ja var to savienot ar darbu un dzīvi savā novadā. Kopā visā Latvijā pirmajā pieteikšanās kārtā pieejamas 770 izglītības programmas.

Pieteikšanās notiek līdz 6. novembrim, iesniedzot dokumentus izglītības iestādēs. Mācības plānots uzsākt 2018. gada janvārī.

Lai iespējami ātrāk reaģētu uz pārmaiņām darba tirgū, pirmās mācības pieejamas Latvijas ekonomikai prioritārajās nozarēs, kurās kvalificēta darbaspēka trūkums ir visaktuālākais visā Latvijā. Tās ir būvniecība, kur Alūksnes novadā pieejamas 12 izglītības programmas, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (Alūksnes novadā - 1 programma), kā arī kokrūpniecība (Alūksnes novadā - 1 programma).

Projekts piedāvā profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmas. Ar tām pieaugušie var ne tikai celt savu esošo kvalifikāciju un iegūt jaunas prasmes, bet arī apgūt citu darba tirgū pieprasītu arodu un pārkvalificēties. Alūksnes novadā būs iespēja pārkvalificēties, iegūstot elektromontiera un sanitārtehnisko iekārtu montētāja profesiju.

Alūksnes novadā mācības šajā projektā pirmajā pieteikšanās kārtā piedāvā izglītības iestāde mācību centrs "Austrumvidzeme".

Kategorijas