Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novada dome aizņemsies teju 2 miljonus eiro divu projektu īstenošanai

LETA

2017. gada 30. oktobris 08:08

383

Alūksnes novada dome šonedēļ lēmusi Valsts kasē ņemt divus aizņēmumus, kuru kopējā summa sasniedz 1,94 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Noemts aizņemties 1,21 miljonu eiro projekta "Gaismas ceļš caur gadsimtiem" īstenošanai un 737 706 eiro projekta "Aizsargājamo ainavu apvidus "Veclaicene" infrastruktūras uzlabošana antropogēnās slodzes mazināšanai un pieejamības nodrošināšanai" realizācijai, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada domes pārstāvis Druvis Mucenieks (ZZS).

Projektā, kurā paredzēts uzlabot infrastruktūru Veclaicenes apkārtnē, Dēliņkalnā tiks uzcelts skatu tornis, kā arī labiekārtotas takas Veclaicenes apvidū. Tāpat tiks uzstādīti informatīvie stendi, izveidoti stāvlaukumi un uzceltas piecas tematiskās mājiņas, kurās varēs tuvāk iepazīt konkrēto tematu un arī palikt pa nakti.

Abi aizņēmumi tiks ņemti ar termiņu līdz 2038.gadam.

Jau vēstīts, ka projektā "Gaismas ceļš cauri gadsimtiem" atjaunos Alūksnes pilsdrupu Dienvidu torni, Paviljonu-rotondu Tempļa kalnā, Mauzoleju Alūksnes muižas parkā un Alūksnes stacijas bagāžas šķūni Alūksnes novadā, Stāmerienas pili Gulbenes novadā un Smiltenes evaņģēliski luterisko baznīcu Smiltenes novadā, kā arī Cesvaines pili Cesvaines novadā.

Projekta kopējās izmaksas lēstas 4,23 miljonu eiro apmērā. 1,87 miljonus eiro no tiem segs ERAF. Attiecināmais pašvaldību budžeta finansējums lēšams 217 488 eiro apmērā, savukārt no valsts budžeta dotācijām pašvaldībām tiks segti 89 066 eiro, un privātās attiecināmās izmaksas ir 24 855 eiro. Pašvaldību un draudzes līdzfinansējums ir 2,02 miljoni eiro.

Kategorijas