Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novembrī Prāta laboratorija aicina ziedot Opekalna baznīcas draudzei

Svētdienā, 19.novembrī plkst.18:00 uz ikmēneša erudīcijas spēli Apes Tautas namā aicina “Prāta laboratorija”. Šoreiz kopīgiem spēkiem vāksim līdzekļus un iegādāsim pledus un spilventiņus Opekalna baznīcas draudzei, lai turpmāk gada vēsajos mēnešos baznīcas apmeklētājiem būtu silti un ērti gan dievkalpojumos, gan koncertos.

Komandas 2-5 dalībnieku sastāvā kā ierasts aicinām sūtīt pieteikumus līdz 15.novembrim pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com . Pieteikuma e-pastā jānorāda komandas nosaukums, pārstāvētā pilsēta vai pagasts, kā arī viena no dalībniekiem kontaktinformācija (tel. nr., e-pasta adrese). Tā pat kā iepriekšējā spēlē, arī šoreiz aicinām individuālus dalībniekus pieteikties spēlei Atvērtajā komandā. Komanda tiks veidota tikai tajās spēlēs, kurās iedzīvotāji iepriekš būs izrādījuši interesi.

Iepriekšējā spēle, kas notika 14.oktobrī, pulcēja 23 komandas, kuras, aizvadot spraigu erudīcijas spēli, ne tikai noskaidroja labākās komandas, bet arī vāca līdzekļus Apes senioru grupas “Tandēms” darbības atbalstam. Lai seniori šoziem varētu aktīvi darboties gan ar rokdarbiem, gan citām nodarbēm, dziju un sadzīves priekšmetu iegādei Prāta laboranti sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu saziedoja 258 eiro.

Sacenšoties zināšanās par putniem, Meksiku, Alūksnes kultūras vēsturi, mākslas darbu pārzināšanu un citiem āķīgiem jautājumiem, spēcīgākā izrādījās jau pagājušajā sezonā sekmīgā komanda no Alūksnes – “Ceturtais piegājiens”, otro vietu izcīnīja alūksniešu “Jaser”, bet trešo “Restarts” arī no Alūksnes. Cīņa par goda pjedestālu šoreiz bija tik sīva, ka divas komandas no trešās vietas šķīra vien pus punkts.

Sezonas jaunums – mīnus punkti par nepareizām atbildēm aktualitāšu raundā – izrādījās ļoti interesants, taču arī viltīgs, jo raundā ar septiņiem jautājumiem kopumā “mīnusos” palika 14 no 23 komandām. Taču citos raundos komandām veicās ļoti labi, īpaši raundos ar matemātikas skaitļu virknēm un secinājumu. Komandām ir dota iespēja aktualitāšu mīnus raundam gatavoties jau tagad, jo šajā kārtā spēlētājiem jāatbild uz jautājumiem par svarīgākajiem un interesantākajiem Latvijas un pasaules notikumiem pēdējo nedēļu laikā.

Spēlē šoreiz piedalījās arī Atvērtā komanda, kurā kopā sanāca pieci dalībnieki, kuri spēlē nekad nebija piedalījušies un kuriem savas komandas nebija. Komandai veicās labi, un dalībnieki jau nolēma, ka veidos savu patstāvīgo komandu, ar ko spēlē piedalīties regulāri.

Balvas spēlētājiem šoreiz bija sagādājuši Alūksnes Kultūras centrs, Alūksnes pašvaldība un Alūksnes un Apes novada fonds. Tāpat tika sumināts lielākais ziedotājs – Aija Kalēja, kura pateicībā par dāsno ziedojumu saņēma kartupeļu maisu no z/s “Vosukalni” (Guntars Purakalns). Pie burkānu maišeļa no spēles organizatoriem Roberta un Aritas Zvejniekiem tika komanda “Piecas Dzilnas”, kuri tika sumināti par asprātīgo komandas nosaukumu.

Spēles vadītāji un Alūksnes un Apes novada fonds aicina mājražotājus, uzņēmējus un organizācijas atbalstīt spēles norisi, dāvājot balviņas spēles uzvarētājiem. Organizatori pauž neviltotu pateicību ikvienam, kurš sniedz savu artavu spēļu norisē!

Kategorijas