Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina iesaistīties labdarības akcijā

Jana Baltaisbrence

2017. gada 2. novembris 08:03

350

Sākot ar novembri, visi Alūksnes un Apes novadu iedzīvotāji aicināti piedalīties ikgadējā atbalsta akcijā “Zvaigzne Austrumos”, kas veltīta kara bēgļu gaitās nonākušiem bērniem. Līdz 4.decembrim ir iespējams sarūpēt bērniem noderīgas dāvanas, iesaiņojot tās kurpju kastēs, un nogādāt Alūksnes un Apes novada fondā.

 Labdarības akcijas “Zvaigzne Austrumos” idejas autors ir Pēteris Eisāns. Akcija aizsākta 2014.gadā ar mērķi sarūpēt dāvanas karos cietušajiem bērniem, kuri kopā ar pieaugušajiem devušies bēgļu gaitās. Ik gadu tiek sarūpēts tūkstošiem dāvanu kastīšu visās trīs Baltijas valstīs. “Šīs dāvanas tiek pašrocīgi nogādātas uz Jordānijas, Ēģiptes un šogad arī uz Gruzijas bēgļu nometnēm, kur tās saņem no karojošajām valstīm bēgļu gaitās devušies bērni,” saka akcijas “Zvaigzne Austrumos” organizatoru pārstāve Līva Eglīte.
​“Rotaļlietas, krāsu zīmuļus, flomāsterus un spēļu piederumus, kā arī citas dāvanas, kas var iepriecināt bērnus, lūdzam iesaiņot kurpju kastēs. Mums ir lūgums nevērt šīs kastes ciet, lai varam to saturu pirms sūtīšanas pārskatīt un muitā nerodas aizķeršanās. Nevajadzētu sūtījumam pievienot rotaļu ieročus, lelles, attēlus ar cilvēku sejām un mīkstās rotaļlietas - sunīšus un cūciņas un citus islāma kultūrā nepieņemamus priekšmetus,” stāsta L.Eglīte (ieteicamo dāvanu saraksts atrodams mājaslapā “www.zvaigzneaustrumos.lv”).

Ja ziedotājiem ir vēlme uzzināt, vai kastīte ar dāvanu nonākusi pie bērniem, akcijas rīkotāji aicina ielikt tajā arī lapu ar dāvanas sūtītāja vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi, uz kuru janvārī nosūtīt aprakstu par akcijas norisi un fotogrāfijas. Piemēram, pērn akcijas fotogrāfijas bija saņēmuši tās dalībnieki no Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas. Visu klašu kolektīvi gatavoja dāvanas, kuras saiņoja kurpju kastēs ar domu, ka arī katrs pats vēlētos saņemt tik jauku pārsteiguma dāvanu. Tas ir labs piemērs, kā kolektīviem iesaistīties akcijā, gatavojot dāvaniņas kopā un ziedojot kopā arī ceļa izdevumus, kas jāparedz sūtījumiem.

Ar Alūksnes un Apes novada fonda atbalstu Alūksnes novada Sabiedrības centra telpās (Dārza ielā 8, Alūksnē) akcijas laikā no 1.novembra līdz 5.decembrim varēs atdot dāvanu kastes darbdienās no pulksten 10.00 līdz 17.00.

Kategorijas