Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes hokeja komanda sāk sezonu

Didzis Bauers

2017. gada 2. novembris 10:57

1381

Ar kvalifikācijas spēlēm ir sācies Vidzemes čempionāts hokejā Valmierā, kurā startēja arī Alūksnes komanda “HK Alūksne”.

Šogad tika izspēlēta kvalifikācija - komandas kā Pasaules čempionātā tika sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā. No katras grupas divas labākās komandas iekļuva pirmajā līgā, otrās divas - otrajā (vājākajā) līgā. Alūksnieši savā grupā sešās spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus un izcīnīja trīs uzvaras, noslēdzot kvalifikāciju otrajā vietā apakšgrupā un septītajā vietā kopvērtējumā. Alūksniešiem gan bija vienāds punktu skaits ar Cēsu komandu, bet, skatot plusu un mīnusu attiecību, mūsējie bija labāki. Tas mūsējiem ļāva iekļūt pirmajā (labāko komandu) līgā.

“Sākumā bija domāts, ka komandas pēc kvalifikācijas sadalīsies divās līgās: ar spēcīgākajām komandām pirmajā, kurā vairāk spēlē profesionāļi, un otrajā - vairāk amatieri. Mēs iekļuvām pirmajā līgā. Bet mēs neesam pirmās līgas komanda ar augstāko līgu spēlētājiem sastāvā, spēlē jam ziemā tepat ārā, un mums nav tādu puišu, kas trenējas trīs reizes nedēļā. Pēc kvalifikācijas komandu sapulcē nolēmām, ka mēs paliksim otrajā līgā un tajā būs desmit komandas, bet pirmajā būs sešas komandas. Citādāk būtu tā, kā pagājušajā sezonā, kad izdevās izcīnīt tikai divas uzvaras. Es neredzu jēgu braukāt un maksāt par to naudu. Bet šobrīd mēs esam līderi savā grupā,” stāsta komandas menedžeris Aivars Teters.

Viņš norāda - spēlētāji būs tie paši, kas pagājušajā gadā: Alūksnes, Malienas, Apes un trīs Madonas puiši. “Kristaps Cinglers šogad atkal spēlē pie mums - viņš spēlēja citā Valmieras komandā. Viņš pašreiz ir labākais punktu guvējs. Esam pieteikuši čempionātam 30 cilvēkus, bet parasti uz spēlēm aizbrauc 12-15 spēlētāji. Ļoti aktīvi neesam, bet, kurš tiek, tas piedalās. Braucam jau uzvarēt, bet sanāk tā, kā sanāk. Ceram, ka radīsim kādu atbalstītāju, jo tomēr visu sedzam no savas kabatas. Cīnīsimies līdz galam! Esam vasarā braukuši uz treniņiem - tagad ir jūtams progress komandas spēlē. Mums tagad ir arī treneris, bijušais alūksnietis, kas dzīvo Valmierā, - Andis Lācis. Liels paldies viņam, ka viņš atnāk uz spēlēm un tērē savu laiku priekš mums. Tomēr ir labāk, ka kāds no malas koriģē mūs, jo vārtsargs ļoti labi no malas redz, kādas situācijas notiek laukumā,” saka A.Teters.


Kategorijas