Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noteikts Latvijas biatlona komandas sastāvs startam olimpiskajās spēlēs

diena.lv

2010. gada 4. janvāris 15:30

647

Pēc pirmdien Priekuļos Latvijas čempionātā aizvadītajām pēdējām kvalifikācijas sacensībām kļuva zināms Latvijas vīriešu biatlona izlases sastāvs dalībai Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Komandas līderim Ilmāram Bricim kvalifikācijas noslēgumā pievienojās Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris un Kristaps Lībietis, aģentūru BNS informēja Latvijas Biatlona federācijas sporta jautājumu koordinators Gundars Upenieks.

Pēdējās olimpiskās kvalifikācijas sacensības biatlonistiem bija 15 kilometru distancē ar kopēju startu, kur par Latvijas čempionu kļuva Dumbris. Trijniekā iekļuva arī Piksons un Lībietis, bet ar 4. vietu cerības tikt uz Vankūveru zaudēja Jānis Pleikšnis. Bricim vieta olimpiskajā komandā bija garantēta jau iepriekš bez dalības kvalifikācijā, taču Latvijas čempionāta distancē viņš startēja un ierindojās 5. vietā. Labāko sešnieku noslēdza Rastorgujevs, kam bija iekrāts gana liels pārsvars, lai būtu drošs par vietu olimpiskajā komandā. Astoņu dalībnieku konkurencē vēl startēja Jānis Bērziņš un Gints Rozenbergs.

Sezonas sākumā uz vietu olimpiskajā komandā pretendēja arī veterāns Oļegs Maļuhins, taču viņš jau pirms pēdējām atlases sacīkstēm zaudēja cerības tikt pie olimpiskās ceļazīmes un pirmdien nestartēja. Pēc vietas kvalifikācijas reitingā olimpiskajām komandā iekļuva četri dalībnieki, kam no visās sacensībās gūto punktu summas atskaitīja divus sliktākos rezultātus.

Vankūveras olimpiskās spēles notiks no 12. līdz 28. februārim. Vīriešu sacensībās biatlonā Latvija var pieteikt piecus dalībniekus, bet katrā distancē varēs startēt četri no viņiem. Formāli izlases sastāvs vēl jāapstiprina Latvijas Biatlona federācijai, taču izmaiņas komandas sastāvā nav gaidāmas, piebilda Upenieks.

Kategorijas