Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina piedalīties konkursā

Jana Baltaisbrence

2017. gada 7. novembris 08:53

150

Lasītājiem pašvaldību bibliotēkās, arī Alūksnes un Apes novados, ir iespēja piedalīties konkursā  “Latvijai - 100. Domā. Izzini. Stāsti!”. Konkursu rīko uzņēmums “Lursoft IT” un Kultūras informācijas sistēmu centrs.
Konkurss ilgs līdz 2018.gada 23.novembrim un sadalīts trīs tematiskajās kārtās: “Latvijas simtgade. Notikumi”, “Latvijas simtgade. Vietas” un “Latvijas simtgade. Cilvēki”. 6.novembrī sāksies un 30.novembrī beigsies pirmā kārta, kurā iedzīvotāji, dodoties uz savām bibliotēkām, aicināti izzināt Latvijas vai savas pilsētas, pagasta un novada vēstures nozīmīgus notikumus, kā arī pastāstīt savu stāstu par vēsturisku notikumu.
Sacensība iecerēta divās kategorijās: “Radošie” un “Erudītie”. Uzvarētājus pēc katras konkursa kārtas gaidīs vērtīgas balvas. Konkursa noslēgumā suminās piecas aktīvākās bibliotēkas - pa vienai no katra reģiona un Rīgas, kurām arī iespējams iegūt vērtīgas balvas. Tas nozīmē, ka savā starpā sacentīsies arī bibliotēkas par to, cik liels lasītāju skaits, procentuāli izvērtējot, piedalījies. Bibliotēku aktivitāti un uzvarētāju noteiks tikai konkursa nobeigumā 2018.gada novembrī, kad izvērtēs visas trīs kārtas kopā. Vairāk informācijas - interneta mājaslapā “www.news.lv”. 

Kategorijas