Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kājnieku skola Alūksnē svinēs dibināšanas 25.gadadienu

Agita Bērziņa

2017. gada 10. novembris 08:08

537

Šodien, 10.novembrī, Alūksnes Kultūras centrā notiks Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas 25.gadadienai veltīts svinīgais pasākums, kuru apmeklēs Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, Mācību vadības pavēlniecības komandieris un Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Valts Āboliņš, Kājnieku skolas komandieris pulkvežleitnants Rinalds Buls, sadarbības partneri un citi aicinātie viesi, informē kapteine Sandra Brāle.

Pasākuma laikā notiks svinīgas uzrunas un tiks pasniegti Nacionālo bruņoto spēku komandiera, Mācību vadības pavēlniecības un Kājnieku skolas komandiera apbalvojumi par ieguldījumu Kājnieku skolas attīstībā. Par pasākuma muzikālo noskaņu gādās Nacionālo bruņoto spēku bigbends.

Kājnieku skola ir Nacionālo bruņoto spēku militārās izglītības iestāde un tās galvenais uzdevums ir nodrošināt jauno karavīru pamatapmācību un militārās kvalifikācijas celšanas kursus, atbilstoši Nacionālo bruņoto spēku pieprasījumam un rekrutēšanas plānam.

Vienība ir dibināta 1992.gada 11.novembrī, kad Alūksnē tika izveidots Mobilo strēlnieku bataljons - pirmā regulārā bruņoto spēku vienība Latvijas austrumu daļā. No 1998.līdz 2006.gadam tā galvenais uzdevums bija obligātā militārā dienesta karavīru pamata apmācība, un kopā astoņu gadu laikā tika apmācīti vairāk nekā 9000 obligātā militārā dienesta karavīri. 2004.gada oktobrī bataljons uzsāka profesionālā dienesta karavīru pamata apmācību, bet gadu vēlāk – arī virsnieku kandidātu kursu pamata apmācības posmu. 2006.gada 1.aprīlī Mobilo strēlnieku bataljons tika pārdēvēts par Kājnieku skolu.

Kategorijas