Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novadā aiztur nelegālos imigrantus no Vjetnamas

Agita Bērziņa

2017. gada 18. novembris 09:48

823

Ceturtdien, 16.novembrī, Alūksnes novadā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturēja 10 Vjetnamas pilsoņus un 1 personu pārvietotājus, Latvijas pilsoni, informē Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Ceturtdien, veicot robežas apsekošanu, uz Latvijas - Krievijas robežas tika konstatētas pazīmes, kas liecināja par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Nekavējoties tika organizēti iespējamo pārkāpēju meklēšanas pasākumi. Uz autoceļa Balvi - Gulbene tika pamanīta aizdomīga automašīna. Veicot automašīnas pārbaudi tika konstatēts, ka tā ir noņemta no uzskaites, turpinot pārbaudi automašīnā konstatēti 10 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši Vjetnamas pilsoņi un 1 personu pārvietotājs, 1990.gadā dzimušais Latvijas pilsonis.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas – par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu personu grupā, 285.panta trešās daļas – par liela skaita personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un 285.1 panta otrās daļas – par personu nodrošināšanu ar nelikumīgu uzturēšanos Latvijas Republikā. 9 personas ievietotas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Kategorijas