Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Aizvadīta "Prāta laboratorijas" sezonas otrā spēle (papildināts)

Svētdien, 19.novembrī Apes Tautas namā uz erudīcijas spēli “Prāta laboratorija” pulcējās 26 komandas ar vairāk nekā 130 dalībniekiem. Sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu tika savākti 307 eiro, lai Opekalna baznīcai iegādātos pledus un spilvenus. Lielākā ziedotāja – Daina Siņeļņikova – par savu devumu no baznīcas draudzes saņēma pateicību un gardu labumu paciņu.

Sierus, maizi, vafeles, zāļu tējas, ziepes, dažnedažādus adījumus, rokassprādzes un citus labumus varēja iegādāties ikviens interesents, jo pirms spēles Apes un Alūksnes mājražotāji un rokdarbnieki bija pulcējušies īpašā tirdziņā, ko ar prieku apmeklēja arī spēles dalībnieki.

Šoreiz kā spēles uzvarētāji tika sumināti “Malēnijas negudrie”, otro vietu izcīnīja “Restarts”, bet trešo – “Ceturtais piegājiens”. Visas trīs komandas ir no Alūksnes un spītīgi labāko trijniekā neielaiž apeniešu komandas. Balvas spēlētājiem šoreiz bija sagādājuši seniori no kluba “Tandēms”, Marita Fomina, Preiļu novada dome, z/s “Veccepļi”, Opekalna draudzes locekļi un Apes TIC.

Organizatori ir iepriecināti, ka spēlē arī šoreiz piedalījās jauna Atvērtā komanda, kura pēc spēles jau pieteicās nākamajai kārtai kā patstāvīga komanda. Dalībnieki, kuriem nav savas komandas, Atvērtajai komandai aicināti pieteikties arī turpmāk.

Dalībnieki šajā spēles kārtā tika taujāti par tādām tēmām kā Latvijas autoceļi, ekstrēmie sporta veidi, mirkļbirkas, latviešu mūzika un citām. Aktualitāšu raundā, kur par katru nepareizu atbildi punkts tiek ņemts nost, dalībniekiem veicās jau labāk, nekā iepriekšējā spēlē, komandai “Malēnijas negudrie” gūstot visus septiņus punktus un izpelnoties zāles aplausus. Secinājuma raundā kopsakarību starp jautājumu atbildēm saskatīja tikai trīs komandas.

Nākamā spēle notiks Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī (pirmdiena) plkst.18:00. Komandas aicinām pieteikties savlaicīgi – līdz 20.decembrim. Ziemassvētku spēlēs allaž ir liels spēlētgribētāju skaits, bet Apes Tautas nama zālē uzņemt varam tikai 25-26 komandas, tāpēc reģistrācija spēlei var tikt slēgta jau agrāk.

Komandas 2-5 dalībnieku sastāvā kā ierasts aicinām sūtīt pieteikumus pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com . Pieteikuma e-pastā jānorāda komandas nosaukums, pārstāvētā pilsēta vai pagasts, kā arī viena no dalībniekiem kontaktinformācija (tel. nr., e-pasta adrese). Tāpat kā iepriekšējā spēlē, arī šoreiz aicinām individuālus dalībniekus pieteikties spēlei Atvērtajā komandā.

Kategorijas