Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētdien sāks tiešās translācijas no Pasaules kausa izcīņas posmiem biatlonā

LETA

2017. gada 23. novembris 08:08

241

No svētdienas, 26. novembra, Latvijas Televīzija sāks tiešās translācijas no Pasaules kausa izcīņas posmiem biatlonā. Pirmā pārraide LTV7 ēterā plkst.15.05 ar jaukto stafeti formātā 1+1.

Pirmais sezonas posms Zviedrijā, Esterzundā, un tradicionāli to ievadīs jauktā individuālā stafete. Komandā tikai divi dalībnieki un šādā formātā arī Latvija ir konkurētspējīga pasaules līmenī. Andrejs Rastorgujevs savas ātruma īpašības jau apliecinājis daudzkārt, dažreiz turklāt ātro slēpošanu izdodas apvienot ar precīzu šaušanu. Baibai Bendikai iepriekšējā sezona nebija tik veiksmīga, bet jācer, ka šogad jau būs labāk, arī viņa ir spējīga cīnīties ar vadošajām pasaules biatlonistēm.

Tajā pašā dienā plkst.18 LTV7 translēs arī Jauktās stafetes sacensības.

Posms turpināsies nākamajā nedēļā ar 15 km sacensību sievietēm (29.novembrī plkst.18.05), 20 km sacensību vīriešiem (30.novembrī plkst.18.05), 7,5 km sprintu sievietēm (1.decembrī plkst.18.35), 10 km sprintu vīriešiem (2.decembrī plkst.15.35), bet svētdien, 3.decembrī, posmu noslēgs 10 km iedzīšana sievietēm un 12,5 km vīriešiem.

Pirmais sezonas posms Zviedrijas biatlona centrā Esterzundā, kur parasti nav īpaši jāsūdzas par sniega trūkumu. Te jau daudzi aizvadījuši treniņus pirms jaunās sezonas, kaut vēl oktobra vidū bija gana silts un trases ierīkotāji kopā šeit atveda (vai uz vietas saražoja) 65 tūkstošus kubikmetru sniega. Ir jārada pamatīga sniega bāze, lai vēlāk sacensības aizritētu raiti.

Favorītes dāmām - Gabriela Kukalova, Laura Dālmeijere, Kaisa Mekerainena, kā arī daudzas meistarīgas biatlonistes no lielvalstīm - Francijas, Norvēģijas, Krievijas, Itālijas.

Vīriešiem neapstrīdams favorīts ir francūzis Martēns Furkads, daudzkārtējais pasaules kausa ieguvējs, olimpiskais čempions, bet arī īpašu azartu sekosim līdzi Andreja Rastorgujeva startiem. Atgādinām, ka pērnās sezonas pēdējā startā Andrejs pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla, sacensībās ar kopējo startu, piekāpjoties tikai M. Furkadam.

Šosezon Pasaules kausa izcīņas posmi notiks arī Hohfilcenē (Austrija), Anesī (Francija), Oberhofā un Rūpoldingā (Vācija), Anholcā (Itālija), Kontiolahti (Somijā), Oslo (Norvēģija) un Tjumeņā (Krievija). Sezonas kulminācija gan būs februārī - Ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.

Kategorijas