Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novadā arī šogad būs Ziemassvētku paciņas

Agita Bērziņa

2017. gada 24. novembris 11:39

195

Apes novadā ir tradīcija Ziemassvētkos iepriecināt seniorus, kuri ir vecāki par 80 gadiem, pirmsskolas vecuma bērnus, skolas vecuma bērnus līdz 4.klasei un sociālo aprūpes centru klientus ar dāvanām saldumu paciņu veidā. Vai arī šogad dāvanas pasniegs un cik tās izmaksā pašvaldībai, deputāti sprieda sociālo jautājumu komitejā pirms nedēļas.

Komitejā Apes novada sociālā dienesta vadītāja Maija Kārkliņa skaidroja, ka paciņas cena senioriem ir līdz 4,50 eiro, bet bērniem – līdz 3 eiro. “Pagājušajā gadā dāvinājām 191 paciņu senioriem un 368 bērniem. Naudas izteiksmē senioriem tie bija 859 eiro, bērniem – 1104 eiro. Šogad paciņa pienāktos 188 senioriem, bērnu skaitu vēl nevar pateikt, datus par to vēl iesniegs izglītības iestādes,” skaidroja M.Kārkliņa. Deputāti bija vienisprātis, ka tradīcija ir jāturpina. Arī budžetā šim mērķim līdzekļi ieplānoti.

Senioriem paciņas nogādās sociālais dienests, savukārt bērniem tās pasniegs svētku pasākumu laikā. M.Kārkliņa vērsa uzmanību, ka paciņas paredzētas tikai tiem bērniem, kuri mācās Apes novada vispārizglītojošajās mācību iestādēs. Nereti gadās situācijas, ka paciņas vēlas saņemt bērni, kuri deklarējušies novadā, bet mācās cita novada skolā. “Tas ir klupšanas akmens. Vecākiem šķiet, ka bērnam pienākas paciņa, un atnāk uz kopīgo pasākumu bērns, kurš mācās citā novadā. Lai bērnu nesāpinātu, paciņu iedodam, izskaidrojam vecākiem. Taču nākamajā un aiznākamajā gadā bērns atkal ir klāt. Esam rūpīgi skaitījuši, plānojuši, tāpēc lieku paciņu nav,” norādīja M.Kārkliņa. Pirmsskolas vecuma bērniem, kuri neapmeklē izglītības iestādes, Ziemassvētku pasākumus uzdots organizēt kultūras iestāžu vadītājiem.

Kategorijas