Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Latvijas autoceļu uzturētājs" iegādājies jaunu tehniku autoceļu uzturēšanas kvalitātes uzlabošanai

Agita Bērziņa

2017. gada 28. novembris 10:15

356

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) autoceļu uzturēšanas kvalitātes uzlabošanai iegādājies jaunu tehniku, informē Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Ministrijā norādīja, ka 2017.gadā, lai nodrošinātu valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu nepārtrauktību un operativitāti, LAU ir nepieciešams iegādāties desmit riteņtraktorus, kas tiks nosūtīti darbam dažādos Latvijas reģionos - Alūksnes ceļu rajonā, Liepājas ceļu rajonā, Rēzeknes ceļu rajonā, Valmieras ceļu rajonā, Talsu ceļu rajonā un Rīgas ceļu rajonā.

Trešdien, 29.novembrī, satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) dosies uz Jelgavu, lai kopā ar kompānijas valdes priekšsēdētāju Raiti Nešporu piedalītos desmit jauno riteņtraktoru svinīgās nodošanas pasākumā. Pasākums notiks plkst.12 lauksaimniecības tehnikas salonā "Stokker", Ziediņu ceļā 3c, Jelgavā.

Pēc oficiālās tehnikas nodošanas plānotas apmācības LAU darbiniekiem, kuri ekspluatēs un apkalpos jaunos riteņtraktorus.

Riteņtraktoru iegādes mērķis ir tehniskā parka pakāpeniska atjaunošana, uzlabojot valsts autoceļu uzturēšanas tehnikas izmantošanas efektivitāti, sekmējot autoceļu uzturēšanas kvalitāti.

LAU izveidots 2006.gada 6.jūnijā, apvienojot četras kapitālsabiedrības - AS "Centrālā reģiona ceļi", AS "Latgales ceļi", AS "Kurzemes ceļi", AS "Vidzemes ceļi". LAU ir stratēģisks valsts autoceļu infrastruktūras uzturēšanas uzņēmums, kas nodrošina valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu, pašvaldību maģistrālo, tranzītu ielu un citu autoceļu ikdienas uzturēšanu, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts - ražošanu.

Kategorijas