Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Valsts Rastorgujevu apbalvos ar 4500 eiro

LETA

2017. gada 29. novembris 08:26

270

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā plānots piešķirt 29 sportistiem, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam, viņiem sadalot 0,4 miljonus eiro, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais lēmuma projekts, ko paredzēts izskatīt Latvijas Nacionālajā sporta padomes sēdē.

Kā skaidrots rīkojuma projektā, lai naudas balvu izmaksai pieejamo ierobežoto valsts budžeta līdzekļu ietvaros nodrošinātu balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā 2016.gada nogalē un 2017.gadā, Latvijas Nacionālajai sporta padomei, izstrādājot priekšlikumu Ministru kabinetam par naudas balvu piešķiršanu, ir jāizvērtē sacensību nozīmīgums, sacensībās piedalījušos valstu skaits un sportistu vai komandu skaits. Kopumā rosināts piešķirt 70 naudas balvas, tam atvēlot 398 344 eiro.

Naudas balvu plānots piešķirts arī Latvijas Biatlona federācijas sportistam Andrejam Rastorgujevam par Eiropas čempionātā izcīnīto trešo vietu. Prēmijā plānots piešķirt 4500 eiro, savukārt viņa trenerim Intaram Berkulim - 2250 eiro.

Par naudas balvu piešķiršanu Nacionālā sporta padome spriedīs šovakar plkst.16.

Kategorijas