Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vai ziema atkal pārsteigusi? Iedzīvotāji nemierā ar ielu un ietvju tīrīšanu

Agita Bērziņa

2017. gada 1. decembris 11:07

5130

Šorīt laikraksta “Alūksnes Ziņas” redakcijā vērsās vairāki nepamierināti alūksnieši, kuri pauda sašutumu par netīrītām ielām un ietvēm Alūksnes pilsētā. “Ietves ir netīrītas, pēc pēdām var redzēt, ka cilvēki briduši. Dažās vietās iztīrīta tikai šaura eja. Vai ziema atkal pārsteigusi nesagatavoti? Pašvaldība par vairākiem tūkstošiem pērk tehniku, bet desmit ielas nevar iztīrīt,” teic kāds vīrietis. Ielas pilsētā nebija iztīrītas pat līdz pulksten 10.00. Kādas tās izskatījās šajā laikā, vīrietis rāda bildēs.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka skaidro, ka ielu tīrīšanai no sniega pašvaldība izsludina iepirkuma procedūras. Tranzīta ielās sniegu tīra VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs”, pārējās pilsētas ielās – SIA “Viļņi I.S.A.”.  Ielas tīra vienlaikus četri traktori.  Pašvaldības aģentūra “Spodra” ar savu tehniku savukārt tīra ietves un laukumus.

E.Aploka uzsver, ka Alūksnes novada pašvaldības noteikumos, kas nosaka pilsētas ielu ikdienas uzturēšanas kārtību, ir noteikts, ka tranzīta ielās (savieno pilsētas centru ar valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem) sniegs no brauktuves jānotīra 4 stundu laikā, galvenajās ielās (nodrošina satiksmi starp valsts, pašvaldības, sabiedriskajām, mācību iestādēm un ražotnēm, kursē sabiedriskais transports) – 6 stundu laikā, pilsētas ielās (nodrošina satiksmi starp galvenajām ielām, piebraukšanu īpašumiem, daļēji pilda transportlīdzekļu novietošanas iespējas pie īpašumiem) – 8 stundu, vietējās ielās (mazdārziņu teritorijā, muižas parkā, pilsētas ielas bez seguma) – 24 stundu laikā.

“Intensīva snigšana šorīt beidzās ap pulksten 6.00, kad arī uzsākta tīrīšana. Pilnībā snigšana beidzās ap 8.00. Diemžēl vienam no pakalpojumu sniedzēju traktoriem salūzusi lāpsta un to solīts salabot maksimāli ātrā laikā. Sniega tīrīšana no rīta ir apgrūtinoša, jo ielās ir ļoti daudz transportlīdzekļu, ir intensīva satiksme,” norāda E.Aploka.

Kategorijas