Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam kļūdas šaušanā liedz pacīnīties par augstu vietu Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās

LETA

2017. gada 3. decembris 18:24

83

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, šaušanā pieļaujot sešas kļūdas, svētdien Zviedrijas pilsētā Estešundā ierindojās 20.vietā Pasaules kausa pirmā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Tikmēr iedzīšanā pārliecinoši uzvarēja slavenais francūzis Martēns Furkads, kurš ar vienu kļūdu šaušanā par 40,8 sekundēm apsteidza slovēni Jakovu Faku, kurš nesašāva divus mērķus.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa francūzis Kentēns Fijons Majē, kurš arī ugunslīnijā kļūdījās divreiz. Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 53,2 sekundes.

Sacensību sākums Rastorgujevam gan bija ļoti cerīgs. Latvijas biatlonists startēja kā astotais, bet pirmajā šaušanā viņš nepieļāva nevienu kļūdu, kas viņam ļāva pārņemt vadību. Tomēr otrajā ugunslīnijā, tajā ierodoties kā līderim, Rastorgujevs pieļāva divas kļūdas un noslīdēja uz devīto vietu.

Turpinājums Latvijas sportistam nebija sekmīgāks, jo abās nākamajās šaušanās diezgan vējainos apstākļos viņš pieļāva vēl pa divām kļūdām, kas noslēgumā lika atkrist uz 20.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim sacensībām līderis ar 162 punktiem ir Furkads, kuram ar 131 punktu seko tautietis Majē. Savukārt trešais ar 118 punktiem ir norvēģis Tarjejs Bē, kurš svētdien iedzīšanā bija 13.pozīcijā.

Tikmēr Rastorgujevs sezonas ievadā iekrājis 89 punktus un kopvērtējumā atrodas 11.pozīcijā.

Kategorijas