Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Alūksnes putnu ferma" šogad astoņos mēnešos strādāja ar 1,435 miljonu eiro apgrozījumu

LETA

2017. gada 10. decembris 17:39

1306

SIA "Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") finanšu gadā no 2017.gada 1.janvāra līdz 31.augustam strādāja ar 1,435 miljonu eiro apgrozījumu un 122 527 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". Tā kā finanšu pārskats sagatavots par nepilnu finanšu gadu, tādēļ finanšu rezultātus nevar salīdzināt ar iepriekšējo finanšu gadu.

Kompānijas vadība norāda, ka šā gada sākumā kompānija noslēdza ražošanas kompleksa modernizācijas projektu, pabeidzot pilnā tehnoloģiskā cikla izveidi un atsākot olu ražošanu ar 165 000 dējējvistu lielu ganāmpulku. Šā gada otrajā ceturksnī kompānija sasniedza optimālo kapacitāti un spēja stabili saražot apmēram vienu miljonu vistu olu nedēļā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka "Alūksnes putnu fermas" saražotā produkcija tiek realizēta pircējiem visā Latvijas teritorijā ar kompānijas sadarbības partneru starpniecību. Ievērojamus realizācijas apmērus ārvalstu tirgos aizvadītajā finanšu gadā veidoja piegādes klientiem Igaunijā, Somijā, Lielbritānijā, Francijā, Beļģijā, Vācijā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

"Alūksnes putnu fermas" vadība arī norāda, ka kompānija strādāja ar nelielu peļņu, kas ir samērīga ar investīciju fāzes noslēguma posmu. Peļņu plānots reinvestēt ražošanas kompleksa bāzes infrastruktūras turpmākajā pilnveidošanā.

Nākamajā finanšu gadā kompānija plāno palielināt putnu vietu skaitu, kā arī investēt papildu līdzekļus jaunāko biodrošības pasākumu ieviešanā un putnu labturības apstākļu uzlabošanā, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Jau ziņots, ka "Alūksnes putnu ferma" šā gada 14.jūnijā atklāja jaunu rūpnīcu, kas izveidē un biznesa attīstībā kopumā investēti vairāk nekā seši miljoni eiro, no kuriem gandrīz 1,7 miljoni eiro ir Attīstības finanšu institūcijas "Altum" piešķirtais finansējums, un 2,3 miljoni eiro ir Lauku atbalsta dienesta piešķirtais finansējums Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) ietvaros.

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir reģistrēta 1996.gada 9.augustā un kompānijas pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānijas 100% kapitāldaļu pieder SIA "APF Holdings".

Kategorijas