Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jau gatavojas rallijam “Alūksne 2018”

Didzis Bauers

2017. gada 13. decembris 08:08

825

2018.gadā rallijs “Alūksne’’ norisināsies 19. un 20.janvārī. Rallija centrs šoreiz atradīsies Alūksnes Kultūras centrā. Turpat plānots arī ceremoniālais starts, kas notiks piektdienā pulksten 19.00.

“Sportisti pēc ceremoniālā starta dosies trasē un veiks divus nakts ātrumposmus. Nākamajā dienā attiecīgi būs vēl septiņi ātrumposmi. Kopējais ātrumposmu garums rallijā plānots līdz 100 kilometriem. Esam noslēguši līgumus ar ceļu saimniekiem, jo trase ies pa valsts ceļiem, valsts meža ceļiem un pagastu ceļiem. Nu ir atnākusi ziema - varēsim izbraukt trasi un kārtīgi izmērīt, jo rudenī ceļi bija ļoti sliktā stāvoklī. Gatavošanās darbi notiek pilnā sparā, visa komanda strādā,” stāsta sacensību organizators Renārs Salaks.
Informācija par distancēm būs pieejama tikai sacensību nedēļā, lai izbēgtu no treniņiem, jo rallijs tomēr ir sacensības pa nepazīstamām vietām. Būs ātrumposmi, kas daļēji bijuši iepriekš, bet ar jauninājumiem. Būs pilnīgi jauns meža ceļš un pilnīgi jauns ātrumposms Jaunalūksnes pagastā, kas nav bijis ne treniņos, ne rallijā.

Ieejas biļete būs viena uz abām dienām, tās jau drīzumā būs nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs. Biļetes cena būs 5 eiro, bet alūksniešiem būs iespēja Alūksnes Kultūras centrā tās iegādāties par 3 eiro. “Tagad gatavojamies, ceram uz ziemu, sacīkstes noteikti būs interesantas. Ceram, ka kādreiz izdosies arī sacensību posms uz Alūksnes ezera, tiesa, tas ir dārgi un jādomā par skatītājiem. Šis būs astotais gads, kad organizējam Alūksnes ralliju,” saka R.Salaks.

Kategorijas