Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam divas kļūdas šaušanā un 24.vieta Pasaules kausa posmā; Muižnieks kvalificējas iedzīšanai

LETA

2017. gada 15. decembris 19:14

71

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Francijā ieņēma 24.vietu Pasaules kausa izcīņas trešā posma desmit kilometru sprinta sacensības, kamēr Oskars Muižnieks ierindojās dalītā 50.vietā, abiem latviešiem kvalificējoties iedzīšanai. Savukārt Daumants Lūsa ieņēma 70.pozīciju un iedzīšanai nekvalificējās.

Sprinta sacensībās uzvarēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš par 21,1 sekundi apsteidza francūzi Martēnu Furkadu, kamēr trešo vietu sensacionāli izcīnīja vēl viens Francijas biatlonists Antonēns Gigonnā, kurš uzvarētājam zaudēja 34,7 sekundes. Uz goda pjedestāla kāpušie biatlonisti šaušanā bija nekļūdīgi.

J.T.Bē šī bija trešā uzvara pēc kārtas un ceturtā šīs sezonas sešās individuālajās sacensībās.

Tikmēr Rastorgujevs abās šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai un finišā J.T.Bē zaudēja vienu minūti un 33,6 sekundes, kas viņam deva 24.pozīciju. Trasē Rastorgujevam bija desmitais ātrākais solis.

Savukārt Muižnieks kļūdījās pirmajā šaušanā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 14,8 sekundes, bet no pirmā četrdesmitnieka, kas dotu Pasaules kausa punktus, viņš atpalika 20 sekundes. Muižnieks otro reizi karjerā kvalificējās Pasaules kausa iedzīšanas sacensībām.

Tikmēr Lūsa kļūdījās otrajā šaušanā un J.T.Bē zaudēja divas minūtes un 44,3 sekundes, bet līdz pirmajam sešdesmitniekam, kas dotu vietu sestdienas iedzīšanas sacensībās, viņam pietrūka 18 sekunžu.

Kopumā sacensībās piedalījās 103 biatlonisti.

Kategorijas