Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs ar katastrofālu šaušanu paliek 27.vietā Pasaules kausa masu starta distancē

LETA

2017. gada 17. decembris 16:28

142

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Francijā Pasaules kausa trešā posma noslēdzošajā startā - 15 kilometru masu starta distancē - pieļāva astoņas kļūdas šaušanā, kas neļāva tikt augstāk par 27.vietu 30 dalībnieku konkurencē. Par sacensību uzvarētāju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš šaušanā aizvēra visus 20 mērķus, finišā par 3,9 sekundēm pārspējot šīs sezonas līderi Juhannesu Tīngnēsu Bē no Norvēģijas, kuram nācās veikt divus soda apļus. Furkads līdz ar to pārtrauca J.T.Bē četru uzvaru sēriju.

Savukārt trešais palika vācietis Ēriks Lesers, kurš arī iztika bez kļūdām šaušanā, bet finišā Furkadam zaudēja 6,2 sekundes.

Tikmēr Rastorgujevs aizvadīja neveiksmīgas sacīkstes. Viņš divas reizes kļūdījās jau pirmajā šaušanā, pēc kuras bija 27.pozīcijā, savukārt otro reizi šaujot guļus viņš pieļāva vienu kļūdu, paceļoties pozīciju augstāk.

Pirmajā stāvus šaušanā alūksnietis kļūdījās divas reizes, bet pēdējo reizi viesojoties ugunslīnijā neaizvēra pat trīs mērķus, tobrīd noslīdot uz 28.vietu, bet līdz finišam apsteidzot Krievijas sportistu Timofeju Lapšinu.

No Furkada Latvijas sportists atpalika četras minūtes un 14,6 sekundes.

Jau vēstīts, ka dāmām 12,5 kilometru masu starta distancē uzvarēja mājiniece Žistīna Braisā, līdz ar to Francijas komanda svētdien svinēja dubultpanākumu.

Kategorijas