Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Studenti čakli labo Latvijas rekordus

Spēka trīscīņas atlēti sestdien, 16.decembrī, Valmierā sevi pierādīja Latvijas III Studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā.

Prieks, ka studenti šajā čempionātā kopumā pārstāvēja 14 Latvijas augstskolas no dažādiem Latvijas reģioniem. Gandarī, ka šajās sacensībās startēja un ir iekustējušies arī studenti no Nacionālās Aizsardzības akadēmijas.

Studenti bija īpaši čakli, jo ne viens vien laboja Latvijas studentu rekordus!

Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas studentam Denisam Koltaševam šīs sacensības bija īpaši veiksmīgas, jo students uzrādīja jaunu rekordu spiešanā guļus – 115kg svara kategorijā līdz 66kg. Arī Ivo Liepiņam (svara kategorijā līdz 66kg), kurš pārstāv Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju, izdevās labot rekordu pietupienos – 185kg, vilkmē – 252,5kg un summā – 537,5kg. Nacionālās Aizsardzības akadēmijas students Intars Baumanis (līdz 74kg) laboja rekordus visās disciplīnās, proti, viņš pietupās ar 227,5kg, uzspieda 142,5kg, vilkmē – 255kg un summā – 625kg. Viņš arī izcīnīja spēcīgākā studenta titulu. Arī Latvijas Universitātes Paula Stradiņa koledžas studentam Aleksandram Jasinskim šīs bija veiksmīgas sacensības, jo viņš laboja rekordu vilkmē – 277,5kg.

Ar rekordiem bagāta ir arī sieviešu grupa. Visās disciplīnās rekordus laboja Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas studente Juta Gargurne (līdz 84kg), kura pietupās ar 107,5kg, uzspieda 55kg, vilkmē – 137,5kg un summā – 300kg. Tieši tāpat visās disciplīnās izdevās labot rekordus Marikai Magazinai (84+kg), kura pārstāv Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju. Viņa pietupās ar 160kg, uzspieda 72,5kg, vilkmē – 162,5kg un kopā 395kg. M.Magazina izcīnīja arī absolūti spēcīgākās studentes titulu. Arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentei Janai Jansonei (līdz 63kg) izdevās labot rekordu spiešanā – 65kg.

Vairāk informācijas par rezultātiem pieejams Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā.

Sacensības organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību “Spēka pasaule” un Latvijas Augstskolu Sporta Savienību.

Sacensības atbalstīja: interneta http://veikals.sp.lv., firma “Rosība”, A/S “Aldaris”, pasākumu līdzfinansēja Izglītības un Kultūras ministrija, Valmieras pilsētas dome.

Kategorijas