Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina piedalīties “paskrējienā”

Loreta Jargane

2017. gada 23. decembris 06:37

805

Ja šogad vēlies Ziemassvētkus pavadīt nedaudz citādāk, tad kāpēc lai to nedarītu sportiski? Arī šogad 25.decembrī pulksten 12.00 tiek organizēts tradicionālais “Ziemassvētku paskrējiens” ap Alūksnes ezeru, kas sniegs iespēju baudīt dabu, kļūt sportiskākiem un vienkārši jauki pavadīt laiku.

“Kā jau katru gadu ierasts, arī šogad ikviens tiek aicināts pievienoties tradicionālajam “Ziemassvētku paskrējienam” ap Alūksnes ezeru (apmēram 21 kilometrs) vai līdz Lāzberģa pilij (apmēram 8 kilometri). Pērnā gada pasākums mūs priecēja ar nelielu sniega kripatas devu, šogad cerēsim jau uz lielākām kupenām un, protams, kuplāku dalībnieku skaitu. Kopskrējiena temps plānojas robežās no 5:30 līdz 6:00 minūtēm kilometrā, bet, ņemot vērā skrējiena dalībnieku vēlmes un noslīpētās ātruma īpašības, pastāvēs iespēja sadalīties divās grupiņās. Pa ceļam pie Lāzberģa pils tiks organizēts servisa punkts, kur sagurušākajiem skrējējiem būs iespēja jau finišēt – tas ir trases apmēram astotajā kilometrā. Šajā punktā būs pieejama arī bezmaksas tēja vaigu sārtuma nodrošināšanai,” informē skrējiena organizators Kristaps Pilskalns.

Kopskrējiena sākums būs pie Alūksnes Kultūras centra pulksten 12.00. Pasākumu organizē foršo draugu apvienība “Gentlemen’s Club”. Organizatori neatbild par katra skrējiena dalībnieka fizisko labsajūtu un veselības stāvokli. Ceļu satiksme pasākuma laikā netiks īpaši organizēta vai kādā citā veidā ietekmēta. Par dalību pasākumā lūgums informēt Kristapu Pilskalnu vai Viktoru Saveļjevu caur sociālajiem tīkliem.

K.Pilskalns rosina ikvienu piedalīties. “Tā ir iespēja ar novadniekiem un citiem aktīviem cilvēkiem izskriet kopā simbolisku maršrutu ap Alūksnes ezeru. Skrējiena laikā būs iespēja ar pieredzējušiem skrējējiem pārrunāt gan sportiskus jautājumus, gan citu. Saprotams, ka Ziemassvētku vakarā arī daudzi noteikti palutinās sevi pie svētku galda ar bagātīgām vakariņām, līdz ar to 25.datumā būs iespēja liekos un “uzēstos” kilogramus noskriet,” smaidot saka K.Pilskalns.

Kategorijas