Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Prāta laboratorijas Ziemassvētku spēlē uzvar apenieši

Pirmajos Ziemassvētkos Apes Tautas namā tika noskaidroti asākie “Prāta laboratorijas” prāti 25 komandu konkurencē, kā arī sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu vākti līdzekļi dzīvnieku mājas “Astes un ūsas” iemītniekiem – saziedojot rekordlielu summu – 568,5 eiro ķepaiņu labklājībai. Šoreiz lielākais paldies jāsaka ziedotājam, kurš nesavtīgi dāvāja savu darbā nopelnīto prēmiju - 250 eiro, lai palīdzētu dzīvnieku patversmei.

Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šoreiz kāpa apeniešu komanda “Kaimiņu būšana”, otro vietu ieguva Alūksnes “Ceturtais piegājiens”, bet trešo vietu izcīnīja alūksniešu “NPP”. Iegūtie punkti “NPP” trīs spēļu kopvērtējumā ļāva pacelties uz trešo vietu, otro vietu saglabājot “Malēijas negudrajiem”, bet pirmajā stabili noturoties “Ceturtajam piegājienam”.

Balvas komandām bija sarūpējuši Liepnas Tautas nama rokdarbnieki, Una Tetere-Teterovska, SIA “Wood studio”, Guntis Zvejnieks, Alūksnes un Apes Tūrisma informācijas centri. Paldies visiem atbalstītājiem, kas spēli padara ne tikai interesantāku, bet arī sirsnīgāku, jo arī balvas tiek dāvātas ar prieku!

Šoreiz organizatori bija sarūpējuši jautājumus par Vairu Vīķi-Freibergu, atzīmējot viņas 80.dzimšanas dienu, Latviešu kino, Formulu 1, rēbusiem, literatūru, aktualitātēm, secinājuma raundu par kāršu spēlēm, mūziku un citiem jautājumiem. Visgrūtāk komandām veicās ar sarežģīto video raundu – no Formula 1 pilota skatu punkta atpazīt valsti, kurā atrodas konkrētā F1 trase, bet vislabāk veicās ar grāmatu nosaukumu atminēšanu pēc tās vāka.

Nākamā spēle notiks 27.janvārī plkst.18:00 (reģistrācija līdz 24.janvārim). Komandas 2-5 dalībnieku sastāvā kā ierasts aicinām sūtīt pieteikumus pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com, norādot komandas nosaukumu, pārstāvēto pilsētu vai pagastu, kā arī viena no dalībniekiem kontaktinformāciju (tel. nr., e-pasta adrese). Arī šoreiz aicinām individuālus dalībniekus pieteikties spēlei Atvērtajā komandā.

Kategorijas