Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dizaina izstrāde pieturas punktiem ainavu apvidū "Veclaicene" izmaksās 33 057 eiro

LETA

2017. gada 31. decembris 22:42

218

Atpūtas un dabas izziņas pieturas punktu aizsargājamo dabas ainavu apvidū "Veclaicene" teritorijā vizuālās noformējuma ekspozīcijas koncepcijas un tehnisko risinājumu izstrāde izmaksās 33 057 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija. No diviem pretendentiem publiskā iepirkuma konkursā uzvarējuši SIA "H2E".

Rīgā esošais dizaina birojs 2016.gadā nopelnīja 58 832 eiro un apgrozījumā sasniedza 613 342 eiro. Uzņēmums pieder Ingūnai un Holgeram Eleriem, un tur strādā septiņi darbinieki, liecina "Firmas.lv" dati.

Jau ziņots, ka 2017.gadā "H2E" saņēma Izcilības balvu kultūrā par panākumiem dizaina jomā Latvijā un ārvalstīs, ko apliecina virkne iegūto nacionālo balvu un arī apbalvojumi starptautiskos, profesionāli prestižos dizaina konkursos pasaulē.

Pēdējos gados dizaina birojs realizējis vairākas izstāžu ekspozīcijas dažādos Latvijas muzejos - Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Raiņa muzejā Tadenava, Pirmā pasaules kara tēmai veltītu dizaina ekspozīciju Latvijas Kara muzejā, kā arī Rīgas Motormuzeja ekspozīciju. Tāpat arī vairākus starptautiskus apbalvojumus, guvusi "H2E" ekspozīcija "10 lietu stāsti par cilvēku un varu" Stūra mājā.

Jau vēstīts, ka projekta "Aizsargājamo ainavu apvidus "Veclaicene" infrastruktūras uzlabošana antropogēnās slodzes mazināšanai un pieejamības nodrošināšanai" izmaksas lēstas 1,2 miljonu apmērā, no kurām 500 000 segs no ERAF finansējuma, 26 470 no valsts budžeta dotācijām pašvaldībām, bet 61 764 eiro segs no pašvaldības līdzekļiem. Alūksnes novada pašvaldība apmaksās arī projekta neattiecināmās izmaksas, kas lēstas 616 464 eiro apmērā.

Projektā laikā paredzēts uzlabot infrastruktūru Veclaicenes apkārtnē, Dēliņkalnā uzcelt skatu torni, kā arī labiekārtot takas Veclaicenes apvidū. Tāpat tiks uzstādīti informatīvie stendi, izveidoti stāvlaukumi un uzceltas piecas tematiskās mājiņas, kurās varēs tuvāk iepazīt konkrēto tematu un arī palikt pa nakti.

Kategorijas