Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piepilda sapni par skaistu virtuvi

Agita Bērziņa

2018. gada 3. janvāris 08:01

803

Biedrība “Apes attīstības atbalsta klubs” realizējusi vēl vienu ilgi lolotu sapni par skaistu un labiekārtotu virtuvi Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas telpās. Atjaunotā virtuve atrodas blakus pirms pieciem gadiem izveidotajai tekstildarbnīcai, veidojot vienotu sistēmu “Amatu darbnīca”.

Ideju par “Amatu darbnīcas” izveidi, kas paredz arī atjaunot virtuves telpas, auklēja piecus gadus. “Biedrība lielā daļā iepriekš īstenotajos projektos bieži dažādām aktivitātēm izmantoja D.Ozoliņa Apes vidusskolas virtuvi, kas atrodas tieši blakus tekstildarbnīcai, tāpēc ir tikai loģiski, ka biedrība, lai arī turpmāk varētu realizēt dažādus projektus ar aktivitātēm Apes un novada iedzīvotājiem, realizēja šo ideju par vienotu sistēmu - “Amatu darbnīcu”. Labiekārtotā virtuve ir atbilstoša vieta mājražotājiem un mājamatniekiem, kur gatavot un iesaiņot savu produkciju plašākai realizācijai, kā arī skolas jauniešiem, kuri iesaistās dažādos uzņēmējdarbības pasākumos, lai gatavotu produkciju un gūtu pirmo biznesa pieredzi,” stāsta biedrības vadītāja Laura Pope. Jaunajā virtuvē varēs ne tikai uzzināt pavārmākslas noslēpumus, bet arī pagatavot skaistas dāvanas vai vienkārši satikties, lai parunātos.

Par skaistajām virtuves telpām ir priecīga D.Ozoliņa Apes vidusskolas direktore Dina Meistere. Telpas, kuras pēdējo reizi otas pieskārienu bija jutušas 1985.gadā, tagad ir izremontētas, aprīkotas ar mēbelēm, ir ierīkota ventilācijas sistēma un iegādāta sadzīves tehnika, piemēram, elektriskā plīts, tvaika nosūcējs un trauku mazgājamā mašīna. Jau vairākus gadus virtuvītē tika realizēti daudzveidīgi projekti dažādām mērķgrupām, gatavotas maltītes talciniekiem, kuri strādāja „Zaļās klases” labiekārtošanā, vārīta tēja ziemas sporta spēļu dalībniekiem un līdzjutējiem.

Jauniešiem te notiek mājturības stundas, un jāteic, ka tā ir viena no mīļākajām nodarbībām gan zēniem, gan meitenēm. Process turpināsies, un šī ir iespēja viņiem ne tikai redzēt, bet darboties labā, tīrā, kārtīgā, skaistā virtuvē,” teic D.Meistere. “Amatu darbnīcā” virtuves telpās nākamgad paredzēts rīkot meistarklases pavārmākslā, kurās vērtīgus padomus sniegs pieredzējis pavārs.
Projektam “Mācību virtuves telpa – amatu prasmju apgūšanai, uzņēmējdarbības attīstībai, jaunu ideju realizēšanai” biedrības “Alūksnes lauku partnerība” projektu konkursā no “Leader” saņemts finansējums 7802,40 eiro, no kuriem 780,24 eiro ir Apes novada domes līdzfinansējums.

Kategorijas