Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izvēlas ziedot ik mēnesi

Agita Bērziņa

2018. gada 6. janvāris 06:42

280

Alūksnes un Apes novada fonds noslēdzis astoņas vienošanās ar Apes novada domes deputātiem un iestāžu darbiniekiem par regulāru ikmēneša atbalstu fondam. Katrs regulārais eiro fondam ļaus  palīdzēt citiem Alūksnes un Apes novada cilvēkiem un attīstīt kopienu.
“Doma par šādu regulāro maksājumu virmoja jau kādu laiku, un tieši Apes novada dome mūs iedrošināja ideju īstenot, sakot, ka tas ir izdarāms. Katrs atbalstītājs izvēlējās summu, ko Apes novada domes grāmatvedis reizi mēnesī atrēķinās no algas un pārskaitīs fonda kontā. Ar atbalstītājiem esam noslēguši trīspusēju vienošos, un katrs pats varēja brīvi izvēlēties, kādu naudas summu regulāri ziedot. Tie var būt 50 centi, 1 eiro vai vairāk,” skaidro fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Zvejniece.

Fonds uzrunājis šādas vienošanās slēgt arī Alūksnes novada pašvaldībā, taču šobrīd neviens vēl aicinājumam nav atsaucies. Atsaukties slēgt šādas vienošanās var ikviens uzņēmums, kura darbiniekiem būtu interese regulāri ziedot fondam.

Palīdzēt fondam var ikviens, arī bez uzņēmuma iesaistes un vienošanās slēgšanas. I.Zvejniece stāsta, ka regulāri fondam var ziedot internetbankā, ziedojumu iestatīt kā automātisko maksājumu. “Tas būtu ļoti labs atbalsts fondam, jo katra regulārā naudas summa, kas ienāk fonda kontā, ļauj daudz labāk plānot fonda finanses un iespējamo atbalstu. Tas ir vienkārši izdarāms, tikai cilvēki par to neizdomājas,” stāsta I.Zvejniece.

Regulāra ziedošana pasaules praksē nav nekas jauns. “Tas, ka cilvēki regulāri ziedo naudu fondiem, pasaulē ir ļoti izplatīts. Nezinu, vai tas ir kā mums, vienošanās veidā vai automātiskais maksājums, bet ziedo regulāri, nevis tikai kādu akciju laikā. Fondiem tas ļoti palīdz strādāt. Ir skaidri zināms, ka ziedotā nauda paliks Alūksnes un Apes novada cilvēkiem, tas ir ieguldījums vietējā kopienā,” teic I.Zvejniece.

Kategorijas