Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sadarbībā top labais

Šajā mācību gadā Alūksnes novada vidusskolas 3.klases audzēkņi piedalās projektā “Sporto visa klase!”, kuru organizē Latvijas Olimpiskā komiteja. Viens no projekta nosacījumiem ir kāds kopīgs labdarības pasākums. Pārrunājot ar bērniem un vecākiem idejas, kāds tas labais darbiņš varētu būt, kas būtu gan pašiem saistošs un patīkams, gan sabiedriski aktuāls un nepieciešams, apstājamies pie tā, ka varam palīdzēt bēdās nonākušajiem dzīvniekiem. 
Vēl rudenī, kad bērni apmeklēja dzīvnieku patversmi “Astes un Ūsas” Alūksnē, viņi izteica vēlmi palīdzēt kaķīšiem sagatavoties aukstajai ziemai. Patversmes darbiniece Elīna Dambe ieminējās, ka aukstajā periodā ļoti noder no kartona kastēm pagatavotas mājas, kurās kaķi ielien gulēt. 
Un tā kādā novembra tumšajā vakarā strādāt un palīdzēt dzīvniekiem gribošie bērni ar pieaugušajiem sanāca kopā. Jāpiebilst, ka ideju netrūka. Kādas tik mājas tika pagatavotas! Krāšņas mājas tapa gan ar rotaļu elementiem, gan ar siltām sedziņām un pat divstāvīgas! Bērni paši tā aizrāvās ar darbiem, ka namiņu pagatavošana turpinājās vēl mājās.
6.decembrī 3.klases skolēni Labo darbu akcijā projektā “Sporto visa klase!” klases audzinātājas Sanitas Čibalas vadībā bērnu un vecāku no kartona kastēm darinātās mājiņas nogādāja pie siltumu un mīlestību alkstošajiem kaķiem. Tās uzreiz tika apdzīvotas!
Un nemaz tik daudz nevajag, lai acis mirdzētu, sirsniņās ienāktu miers un mīlestība - palīdzēt otram, vājākam... Un apzināties, ka mēs to varam!

Kategorijas