Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vosekalns paraksta līgumu ar Ķīnas vienību “Hengxiang”

 

2018. gada 12. janvāris 06:41

188

Kļuvis zināms, ka 25 gadus vecais Latvijas šosejas riteņbraucējs Andris Vosekalns noslēdzis līgumu ar vienu no labākajām Ķīnas UCI kontinentālajām vienībām “Hengxiang cycling team”. Jaunās komandas sastāvā alūksnietis startēs lielākajos velobraucienos Āzijas valstīs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Andris Vosekalns aizvadītās sešas sezonas pārstāvējis Latvijas labāko riteņbraukšanas komandu “Rietumu banka – Rīga”. Tās sastāvā no Alūksnes nākušais sportists 2014. gadā spoži triumfēja Latvijas čempionāta grupas braucienā. Tāpat viņš izcīnījis goda pjedestālus vairākos UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos.

Aizvadītajos gados Andris bijis viens no galvenajiem savas komandas vilcējiem, kurš bieži vien uz finiša spurtu izvedis savas vienības sprinterus. Tiešā veidā sekmēti Māra Bogdanoviča, Emīla Liepiņa, Deina Kaņepēja un citu sportistu goda pjedestāli. Vosekalns sacensībās allaž izceļas ar aktīvu sniegumu, bieži iesaistoties arī atrāvienos. Ņemot vērā, ka “Rietumu banka – Rīga” komanda 2018. gadā nebūs starp UCI kontinentālajām vienībām, arī alūksnietim nācās meklēt iespēju noslēgt sadarbības līgumu ar kādu no ārzemju komandām.

Oficiāli kļuvis zināms, ka šajā gadā Latvijas eksčempions pārstāvēs Ķīnas komandas “Hengxiang cycling team” krāsas. Šī vienība ir viena no vadošajām šosejas riteņbraukšanas vienībām ne vien Ķīnā, bet visā Āzijā. Komandas sportisti startēs HC, 1. un 2. kategorijas UCI viendienu, kā arī daudzdienu velobraucienos. Pērn “Hengxiang” komandas krāsas aizstāvēja kā Ķīnas, tā arī Nīderlandes sportisti.

Andra Vosekalna komentārs par pievienošanos “Hengxiang cycling team” komandai: “Esmu gandarīts par iespēju pievienoties vienai no labākajām komandām Āzijā. Menedžeris par mani interesējās jau ilgāku laiku. Viņš konsultējās ar pazīstamo Lietuvas riteņbraucēju Tomasu Vaitkusu, kurš aizlika labu vārdu. Gaidāmajā sezonā vēlos gūt savu pirmo uzvaru UCI kategorijas sacensībās. Darīši visu iespējamo, lai aizvadītu karjeras labāko sezonu. Sacensības Ķīnā raksturīgas ar siltu laiku, kā arī platiem un kvalitatīviem ceļiem.

Andris Vosekalns sacensībās Ķīnā iepriekš startējis kopš 2012. gada sezonas, regulāri sekmējot komandas sprinteru panākumus, kā arī izceļoties ar aktīvu sniegumu arī pats. Aizvadītajā gadā “Tour of Fuzhou” velobrauciena posmā Murjāņu sporta ģimnāzijas absolvents ieguva piekto vietu. Vosekalns kļuvis par desmito Latvijas riteņbraucēju, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs kādu no citu valstu vienībām.

Kategorijas