Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iegūst trešo biļeti uz Olimpiādi

Ilze Bogdanova

2009. gada 29. decembris 07:26

1342

Intaram Dambim un Žannai Juškānei pievienojas Andrejs Rastorgujevs

Šodien Priekuļos norisināsies pirmspēdējās atlases sacensības biatlonā, kur cīņu par vietu Latvijas olimpiskajā komandā turpinās vairs tikai trīs no četriem alūksniešiem: Jānis Pleikšnis, Kristaps Lībietis un Gints Rozenbergs. Ceturtais Alūksnes sportists – Andrejs Rastorgujevs – savu vietu komandā jau nodrošinājis, izcīnot uzvaras visās četrās līdz šim notikušajās atlases kārtās un pievienojoties diviem pārējiem olimpiskajā komandā iekļuvušajiem alūksniešiem: bobslejistam Intaram Dambim un biatlonistei Žannai Juškānei.


Lai gan rēķināties ar vietu olimpiskajā komandā A.Rastorgujevs varēja jau pēc trešās atlases kārtas, puisis atzīst, ka tikai pagājušajā nedēļā notikušās sacensības sniegušas tam nepieciešamo garantu. “Tagad ir simtprocentīgi skaidrs, ka uz Olimpiskajām spēlēm es noteikti tikšu,” viņš saka. Neskatoties uz to, ka no visiem Alūksnes sportistiem viņš ir gadu ziņā jaunākais, turklāt tikai šogad pārgājis no junioru grupas uz pieaugušo konkurenci, A.Rastorgujevs atklāj, ka, tāpat kā pārējie, viņš iekļūšanu olimpiskajā komandā izvirzījis sev par sezonas galveno mērķi un nevienu brīdi nav pieļāvis, ka varētu no tā atteikties pieredzes ziņā bagātāko sportistu priekšā.

Pārspēj paša cerības

Lielā apņēmība vainagojusies gan ar visās atlases kārtās izcīnītajām uzvarām, gan veiksmīgajiem startiem IBU kausa un Pasaules kausa izcīņu pirmajos posmos. “Sezonas sākums izvērtās iespaidīgāks, nekā pats biju gaidījis,” atzīst A.Rastorgujevs. Kā sezonas sākuma labāko startu viņš min IBU kausa izcīņas pirmo posmu, kur 10 kilometru sprintā izcīnīta 9.vieta, apsteidzot pat komandas līderi Ilmāru Brici.

Par daļēji veiksmīgu var uzskatīt debiju Pasaules kausa posmā: tur rezultāta ziņā iegūta 47.vieta, taču īsi pirms finiša nepareizi izvēlētās distances dēļ puisis diskvalificēts. “Par vēlu pacēlu galvu nobraucienā, tāpēc norādi uz finišu palaidu garām. Kad sapratu savu kļūdu, tad mainīt kaut ko jau bija par vēlu,” viņš komentē distancē notikušo.

Lai gan puiša treneris Intars Berkulis atzina, ka pašiem priekš sevis sacensību sniegums atzīmēts ar 47.vietu, kas būtu iegūta, ja ne piešķirtā diskvalifikācija, pats sportists norāda, ka šo posmu uzskata par zaudētu. “Ir jau, protams, tā sajūta jocīga, jo rezultāts bija labs, taču ko nu vairs izdarīsi – pats vainīgs,” viņš saka.

Startēs pieredzes dēļ

Dalība turpmākajos divos Pasaules kausa posmos kļūs par nozīmīgākajiem startiem pirms Olimpiskajām spēlēm. Kaut gan vieta olimpiskajā komandā jau garantēta, kopā ar treneri nolemts, ka viņš startēs arī rīt paredzētajā atlases kārtā. “Tas vairāk būs pieredzes dēļ: tā kā junioriem garākā distance bija 15 kilometri, tad gribu pamēģināt, kā veiksies ar 20 kilometru distanci,” norāda biatlonists. Bez šīm sacensībām viņš, iespējams, startēs arī pēdējā atlases kārtā, taču vairāk sacensību gan netiek plānots. “Jātaupa spēki Olimpiādei, kas nav vairs aiz kalniem,” atzīst A.Rastorgujevs, piebilstot, ka tik intensīvs sacensību grafiks, kāds bijis šīs sezonas sākumā, viņam vēl nekad nav bijis.

Kategorijas