Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Baltijas rallija ziemas sezona sāksies Alūksnē

Didzis Bauers

2018. gada 13. janvāris 08:16

988

Alūksnes novadā 19. un 20.janvārī atkal rūks sporta automašīnas - jau astoto reizi notiks rallijs “Alūksne”, kas šogad iesāks Baltijas valstu rallija ziemas sezonu.

Pasākumu rīko biedrība “Autosporta klubs “Alūksne”. “Paļaujamies, ka ziemai atbilstoši apstākļi uz rallija norises laiku Alūksnē atgriezīsies, lai varam aizvadīt labu ziemas ralliju. Ceram Alūksnē atkal redzēt Baltijas un citu valstu vadošās rallija ekipāžas,” saka biedrības pārstāvis Renārs Salaks.

Līdz 9.janvārim sacensībām jau pieteikušās vairāk nekā 60 ekipāžas, kas pārstāv Latviju, Lietuvu, Igauniju, Ukrainu, Krieviju, Ungāriju, Izraēlu, Baltkrieviju, Spāniju, Lielbritāniju, Norvēģiju, Poliju, Somiju un Zviedriju. Sacensību dalībnieku sarakstam sekot līdzi, kā arī uzzināt visu jaunāko ar rallija norisi saistīto informāciju var internetā “www.autorally.lv”. Rallija norises nedēļā tur būs pieejamas arī ātrumposmu kartes. Tāpat rallija norises nedēļā tiks publiskota informācija par autoceļiem, kuri sacensību laikā tiks slēgti vispārējai kustībai.

“Rallijs arī šogad notiks divas dienas – piektdien un sestdien. Skatītājus aicinām uz sacensību ceremoniālo atklāšanu pie Alūksnes Kultūras centra 19.janvārī pulksten 19.00. Tajā pašā vakarā rallija dalībnieki dosies divos nakts ātrumposmos. Savukārt 20.janvārī norisināsies vēl septiņi ātrumposmi,” par sacensību norisi stāsta R.Salaks.

Skatītājiem viņš atgādina, ka lielākā uzmanība ir jāpievērš drošībai trasē – obligāti jāievēro drošības lentes, kuras sacensību rīkotāji izvietojuši ātrumposmos, kā arī jāpakļaujas drošības personāla norādījumiem. Viņš aicina skatītājus ņemt vērā to, ka tieši no līdzjutēju kultūras ir atkarīga sacensību veiksmīga norise un ātrumposmi var arī tikt atcelti, ja skatītāji neievēro drošības prasības un atrodas pārāk tuvu trasei. Tiem, kas dosies skatīties rallija sacensības, jāatbild pašiem par savu rīcību un jāaicina arī pārējos skatītājus ievērot drošību.
Tāpat kā pērn, arī šogad Alūksnes novada iedzīvotāji ieejas biļetes uz ralliju Alūksnes Kultūras centra kasē līdz 16.janvārim var iegādāties par samazinātu maksu - 3 eiro uz visiem ātrumposmiem. Pārējiem skatītājiem, kā arī pēc norādītā datuma biļetes cena uz visiem rallija ātrumposmiem maksās 5 eiro. Biļetes var nopirkt “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, “www.bilesuparadize.lv”, kā arī varēs tās iegādāties pie ātrumposmiem.

Kategorijas