Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Robežsargi aiztur dzērājšoferi, kurš sēdies pie stūres miruša cilvēka automašīnai bez tehniskās apskates un OCTA

LETA

2018. gada 18. janvāris 08:07

1287

Robežsargi pirmdien apturējuši autovadītāju, kurš bija sēdies pie stūres alkohola reibumā, turklāt viņa vadītais spēkrats nebija pārreģistrēts noteiktajā kārtībā, tam paredzētajā vietā nebija uzstādītas valsts numura zīmes, nebija veikta valsts tehniskā apskate, kā arī nebija transportlīdzekļa īpašnieka obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises (OCTA). Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, 15.janvāra vakarā robežsargi uz autoceļa Alūksnes novada Pededzes pagastā aizturēja 1993.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kura vadītai automašīnai paredzētajā vietā nebija uzstādītas valsts numura zīmes.

Pārbaudot automašīnas datus, robežsargi atklāja, ka automašīnai nav ne derīgas tehniskās apskates, ne OCTA polises, kā arī to, ka sakarā ar transportlīdzekļa īpašnieka nāvi tas nav pārreģistrēts noteiktajā kārtībā. Turklāt pārbaudes laikā robežsargiem radās aizdomas, ka vīrietis ir alkohola reibumā. Automašīnas vadītājam veicot alkohola pārbaudes testu, alkometrs viņa izelpā uzrādīja 1,71 promili.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārt saukts pie administratīvās atbildības par atrašanos sabiedriskās vietās alkohola reibuma stāvoklī, par transportlīdzekļa vadīšanu bez vadītāja apliecības, kā arī par citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, pastāstīja Pētersone.

Šoreiz aizturētajam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Lietas materiāli nosūtīti pēc piekritības Alūksnes rajona tiesai, savukārt par pārējiem pārkāpumiem sāktās administratīvo pārkāpumu lietas materiāli nodoti pēc piekritības Valsts policijai.

Kategorijas