Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aptaujā noskaidros Latvijas senioru datorprasmes

LETA

2018. gada 24. janvāris 10:41

67

Līdz februāra sākumam "Erasmus+" projektā ar tiešsaistes palīdzību tiek veikta aptauja par Latvijas iedzīvotāju digitālajām prasmēm vecumā no 55 gadiem, aģentūru LETA informēja biedrības "Project Net" sabiedrisko attiecību koordinatore Monta Mičule. Aptauja tiek veikta, lai realizētu Latvijas, Turcijas, Portugāles un Kipras pētnieku projektu "Digitālo prasmju apguve starppaaudžu mācīšanās ceļā". Latvijas respondentu rezultāti atspoguļos šo iedzīvotāju grupas digitālo prasmju kopainu Latvijā, kā arī, balstoties uz sniegtajām atbildēm, tiks veidoti neformāli mācību materiāli digitālo pamatprasmju apgūšanai.

"Ar mācību materiālu palīdzību tiktu mazināta digitālo prasmju plaisa dažādu vecuma grupu iedzīvotāju vidū, kā arī veicināta to sociālā iekļaušanās. Mācību materiāli būs paredzēti visiem brīvprātīgajiem interesentiem, kas vēlēsies apmācīt seniorus, piemēram, viņu mazbērni, bērni, draugi, kolēģi vai citi aktīvisti," skaidroja Mičule.

Aptauja sastāv no četru prasmju jautājumu blokiem - pamatprasmes, lietojot datoru, darbības ar ierīcēm, komunikācija un sadarbība, kā arī prasmes, lietojot internetu.

Aptaujas anketu iespējams aizpildīt interneta vietnē "http://survey.dialproject.net/".

Kategorijas