Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši saņem Draudzīgā aicinājuma medaļas un diplomus

Teksts un foto: Līga Vīksna

2018. gada 27. janvāris 08:39

27843

Draudzīgā Aicinājuma dienas ieskaņā 26. janvārī Cēsīs 20. reizi atjaunotajā Latvijas Republikā, godinot izcilību, tika pasniegtas Draudzīgā aicinājuma medaļas un diplomi.

Nominācijā “Skolotājs” sumināja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāju Sintiju Ausēju, nominācijā “Sabiedriskais darbinieks” – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāju Irēnu Bērziņu, nominācijā “Mediji” – Alūksnes un Apes novadu laikrakstu “Alūksnes Ziņas”.

Draudzīgā Aicinājuma medaļa un diploms tika piešķirti piecās nominācijās: Absolvents – apbalvojumu piešķir skolu absolventiem par Latvijas vārda popularizēšanu, gūstot panākumus starptautiska līmeņa mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētnieciskajā darbā un konkursos sasniegumiem; Skolotājs/ augstskolas mācībspēks – par skolēnu sagatavošanu augstiem starptautiskiem mācību sasniegumiem; Sabiedrisks darbinieks – par nozīmīgu devumu latviskuma uzturēšanā; Mecenāts – apbalvojumu piešķir kā fiziskām, tā juridiskām personām par finansiālu un materiālu atbalstu izglītībai; Mediji – par Draudzīgā aicinājuma idejas popularizēšanu.
Plašāk lasiet “Alūksnes Ziņu” 2.februāra laikrakstā!

Kategorijas