Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalīsies tūrisma izstādē “Balttour – 2018”

Agita Bērziņa

2018. gada 30. janvāris 08:07

294

25. starptautiskā tūrisma izstādē – gadatirgū “Balttour 2018” jau piekto gadu piedalīsies Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadi.

Tūrisma organizatore Apes novadā Astra Binde informē, ka arī šajā gadā katrs novads cels gaismā savus jaunumus un aicinās novadus iepazīt no jauna. 26. maijā aicinās tūrisma rallijā “Vidzemes pieturu piedzīvojums”, kas izvedīs ceļojumā pa visiem četriem novadiem. Tāpat izstādes laikā novadu tūrisma darbinieki iepazīstinās ar akciju, kura ļaus iepazīt skaistākās ainavas visos četros novados. Informāciju varēs gūt arī no tūrisma kartes “Vidzemes šosejas pieturas”, kas šogad iespiesta ne tikai latviešu, igauņu, angļu, krievu un lietuviešu, bet arī vācu valodā.

Raunas novads var lepoties ar 2018. gada ģeovietu – Raunas Staburagu, uz kuru aicinās ciemos ikvienu dabas draugu. Novadā netrūkst darbīgu vietējo ražotāju, kas aicina tūristus ciemos,  tādēļ stendā būs iespējams nobaudīt daždažādus gardumus: sīrupus, sukādes, dažādu garšu sierus, marmelādes un, iespējams, arī absolūtu jaunumu – polārmaizi, ko labi varēs nogaršot kopā ar mājās ražotu alu.

Smiltenes novads aicinās ikvienu sēsties uz velosipēda un izriteņot iecienītās velotakas gan pilsētā, gan novadā. Paredzēti daudzi interesanti pasākumi gan pilsētā, gan novadā. Kultūrvēstures baudītājus ar jaunumiem iepazīstinās Mēru muiža. Vēdera prieki būs ikvienam, kurš piestās stendā, jo nodegustēt varēs gan kārumus, gan atspirdzinošus dzērienus, gan kārtīgu latviešu rupjmaizi.

Apes novads aicinās uz jau pazīstamiem, iecienītiem kultūras un sporta pasākumiem, piemēram, Pilsētas svētkiem “Apei-90”, “Vaidavingu”, kā arī motokrosu “Vaidavas kauss – 45” un “Vivus.lv” MTB velomaratona posmu, kas valsts jubilejas gadā pirmoreiz piedāvās 100 km distanci! Tiks atzīmētas vairāku slavenu novadnieku jubilejas. Vasaras sezonā  atrauties no ikdienas steigas kādā no gleznainajām novada  dabas takām, iepazīt “pelēko dārgakmeni”- dolomītu, baudīt lauku labumus. Tik garda un veselīga ogu produkcija, kādu izstādes laikā varēs nobaudīt Rīgā pie Apes novada stenda, top tikai ražotnē “Very berry” Gaujienas pagastā.

Alūksnes novads izstādes laikā leposies gan ar zināmām tūrisma vērtībām – dabas un tūrisma objektiem, gan pēdējos gados tapušām izcilām infrastruktūras jaunbūvēm. Kuģīša “Marienburg” pirāti ieraus tevi kārtīgā pirātu atrakcijā, kas tā vien vilinās izbaudīt Alūksnes ezera piedāvājumu. Uz vienu kārtīgu “pērienu” un sīrupu degustāciju aicinās Santa Melece. Izdziedāt vecās ziņģes un arī atcerēties dziesmu meldiņus aicinās plosta “Kaija” komanda. Alūksnieši aicinās iegriezt laimes ratu, kas sola īpašas balvas.

Kategorijas