Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kājnieku skolā noslēdzas kareivja speciālista pamatkurss

 

2018. gada 2. februāris 08:16

299

Šodien , 2. februārī Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā, Alūksnē notiks karavīra zvēresta došanas ceremonija un kareivja speciālista pamatkursa noslēguma svinīgais pasākums.

Kareivja speciālista pamatkursu absolvēs trīs karavīri – speciālisti un pieci jaunsargu instruktori, kuri mācības uzsāka 15.janvārī. 

Kareivja speciālista pamatapmācības kursā jaunie karavīri apgūst nepieciešamās militārās pamatzināšanas, prasmes un iemaņas, lai spētu iekļauties Nacionālo bruņoto spēku vienību ikdienas dienestā un militārajās mācībās. Kareivis speciālists ir kareivis, kuram ir profesionālā vidējā izglītība amatam nepieciešamajā specialitātē un kurš apguvis kareivja speciālista pamatkursu vai citu tam pielīdzinātu kursu.

Kareivja profesiju, kas ir arī militārās karjeras sākumposms, apgūst Kājnieku skolā Alūksnē. Lai kļūtu par karavīru, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kas ieguvis vismaz pamatizglītību un ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Pēc pamatiemaņu apgūšanas militārais dienests turpinās, izvēlētājā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un veicot kolektīvo apmācību.

Bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu kādā no apakšvienībām Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, Jūras spēkos un Gaisa spēkos, kā arī Štāba bataljonā un specializētajās bruņoto spēku apakšvienībās, kurās noderēs civilajā dzīvē iegūtās aroda prasmes.

Dienestam speciālistu amatos un specializētājās vienībās bruņotie spēki īpaši aicina kandidātus ar pirmā līmeņa augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju jomā, ar pirmā vai otrā līmeņa augstāko izglītību telekomunikāciju jomā, ar vidējo tehnisko izglītību autotransporta jomā, autovadītājus, kā arī kandidātus ar pieredzi transporta remonta jomā.

Militārā karjera sākas ar pieteikšanos profesionālajam dienestam, kurai seko atlases posms. Tas ietver kandidātu veselības un fiziskās sagatavotības pārbaudes, kā arī psihodiagnostikas testus.

Profesionālā dienesta kandidāti rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tajā skaitā, Zemessardzes, vienībā. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā “Rekrutēšana”.

2016. gada 16.  jūnijā Saeimas apstiprinātajā Valsts aizsardzības koncepcijā noteikts, ka bruņotie spēki miera laikā uztur 17500 militāri sagatavotus karavīrus, tai skaitā 6500 profesionālā dienesta karavīrus, 8000 zemessargus un 3000 rezerves karavīrus. Šogad profesionālajā dienestā plānots pieņemt līdz 710 karavīru.  

Kategorijas