Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalās tūrisma izstādē "Balttour 2018"

LETA

2018. gada 3. februāris 08:14

7995

Starptautiskajā izstāžu hallē "Ķīpsala", Rīgā, piektdien sāks starptautiskā tūrisma izstāde "Balttour 2018", aģentūru LETA informēja izstādes organizatori. Tās laikā vairāk nekā 850 uzņēmumi prezentēs tūrisma un atpūtas piedāvājumus. Uz izstādi devušies arī Alūksnes un Apes novadu pārstāvji.

"Balttour 2018" dalībnieku vidū būs tūrisma uzņēmumi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Slovākijas, Dānijas, Taizemes, Krievijas, Ungārijas, Polijas, Čehijas, Ēģiptes, Lielbritānijas, Gruzijas, Itālijas, Horvātijas, Spānijas, Seišelu salām un Portugāles, kā arī ASV, Bulgārijas, Kipras un Islandes. Minēto un citu valstu pārstāvji starptautiskā izstāžu centra "Ķīpsala" hallē "Atklāj pasauli!" iepazīstinās apmeklētājus ar apskates objektiem un kultūru, kā arī sniegs padomus ceļošanai.

Kopumā izstādes laikā ceļotgribētāji varēs uzzināt par vairāk nekā 40 pasaules valstu tūrisma iespējām. Tāpat izstādē notiks pavasara un vasaras ceļojumu izpārdošana, kuras laikā tos varēs iegādāties no tādām Latvijas tūrisma aģentūrām un operatoriem kā "Tez Tour", "Novatours", "Alida Tūrs", "Begonija", "Kidy Tour", "Jēkaba aģentūra", "Estravel" un citām.

Vienlaikus izstāžu hallē "Apceļo Latviju!" apmeklētāji tiks informēti par Latvijas tūrisma piedāvājumu reģionos, tostarp pastaigas takām un skatu torņiem, viesnīcām un viesu mājām, velo un laivošanas maršrutiem, vecpilsētām un parkiem, pilīm un muižām, dabas parkiem un muzejiem, kā arī jauniem apskates objektiem, aktīvās atpūtas piedāvājumiem u.c. Vienlaikus "Balttour 2018" laikā darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī tiks piedāvāta skatuves programma trīs dienu garumā.

"Balttour 2018" projektu vadītājs Dainis Bricis norādīja, ka izstādes laikā apmeklētājiem būs iespējams iepazīt jaunus ceļojumu galamērķus uz teju 200 pasaules valstīm. Tāpat izstādē būs plaši pārstāvēti tūrisma informācijas centri, viesnīcas un viesnīcu tīklu piedāvājums, kā arī Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs prezentēs "Balttour 2018" īpaši sagatavotu tūrisma piedāvājumu.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava uzsvēra, ka "Balttour" ilgtspēja, ņemot vērā, ka tai šogad apritēs 25.gadadiena, ir liels sasniegums, jo minētajā laika posmā novērots, ka vairākas profesionālās izstādes saskārušās ar dažādām grūtībām un pat beigušas pastāvēt. Līdz ar to viņas ieskatā tas liecina par "Balttour" spēju noturēt savas pozīcijas Baltijas mērogā un attīsties par nozīmīgu izstādi Baltijas tūrisma jomas profesionāļiem.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka aizvadītais gads Latvijai uzskatāms par stabilas izaugsmes gadu, jo palielinājās ārvalstu tūristu skaits. Tomēr Šīrava norādīja, ka "Balttour" spēlēs lielu lomu vietējā tūrisma veicināšanā, jo tiks pārstāvēti tūrisma piedāvājumi no Latvijas reģioniem. Tāpat viņa informēja, ka LIAA šogad izstādē piedalīsies ar "Magnetic Latvia" zīmolu.

Starptautiskā tūrisma izstāde "Balttour 2018" notiks līdz šā gada 4.februārim.

Izstādi-gadatirgu "Balttour" un biznesa forumu rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Kategorijas