Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Prāta laboratorija vāks ziedojumus Zeltiņu baznīcai

Arita Zvejniece

2018. gada 3. februāris 22:03

753

17. februārī, kad tiks aizvadīta jau piektā erudīcijas spēles “Prāta laboratorija” šīs sezonas kārta, tiks vākti līdzekļi Zeltiņu baznīcai, par kuriem plānots iegādāties jaunu altāra paklāju, kā arī saliekamus krēslus draudzes aktivitātēm ārpus dievkalpojumiem.

Iepriekšējā spēlē 27. janvārī, kad spēlētāji ar savu ziedojumu atbalstīja attīstošo rotaļlietu iegādi Vidagas skolas pirmskolas grupiņām, sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu tika savākti 376 eiro. Visvairāk – 70 eiro – ziedoja komanda “Vidaga”, kura balvā par to saņēma tamborētu grabulīti no alūksnietes Daces Skaistkalnes, kā arī “Cerību spārnu” darinātu lāci, ko akcijā “Iedod darbu čaklām rokām” dāvāja Borisa un Ināras Teterevu fonds (BITF). Fonds “Prata laboratorijas” spēlēm piešķīris arī citas sociālā uzņēmuma “Cerību spārnu” darinātas lietas, kuras turpmāk tiks izspēlētas katrā spēlē. Citas balvas šoreiz dāvāja Anda Sutugova no Apes, Alūksnes Kultūras Centrs un Apes novada dome. Organizatori pauž pateicību labdariem par sirsnīgajām dāvanām spēlētājiem un aicina arī citus dāvāt savus lolojumus, ražojumus vai pakalpojumus spēles dalībniekiem, kuri katru reizi paveic kādu nelielu, bet nozīmīgu darbu mūsu novadu attīstībai.

Janvāra spēlē organizatori bija sagatavojuši āķīgus jautājumus par fizikas formulām, nodokļiem, starptautiski apbalvotām pasaules filmām, vēsturiskām Latvijas pilsētu fotogrāfijām, biatlonu u.c. tēmām. Spēcīgākā komanda šoreiz bija apeniešu “Kaimiņu būšana”, kura pamatīgi atrāvās no otrās vietas ieguvējiem Alūksnes “Malēnijas negudrajiem”, bet trešo vietu izcīnīja “Ceturtais piegājiens” arī no Alūksnes. Goda pjedestāls nebija skaidrs līdz pat pēdējai – muzikālajai – kārtai. Kopvērtējumā līdera pozīcijas vel saglabā “Ceturtais piegājiens”, kuriem seko “Kaimiņu būšana” un “Malēnijas negudrie”.

Nākamā spēle, kā jau minēts, notiks 17. februārī plkst. 18:00 (reģistrācija līdz 14. februārim) Apes Tautas namā. Komandas 2-5 dalībnieku sastāvā kā ierasts aicinām sūtīt pieteikumus pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com, norādot komandas nosaukumu, pārstāvēto pilsētu vai pagastu, kā arī viena no dalībniekiem kontaktinformāciju (tel. nr., e-pasta adrese). Lai gan pēdējās spēlēs Atvērtā komanda nav bijusi, joprojām ir iespēja tādu veidot un individuālus dalībniekus aicinām sazināties ar spēles organizatoriem.

Šīs sezonas laikā ziedojumos kopumā esam savākuši jau 1735,5 eiro, iegādājot rotaļlietas Vidagas pirmskolas grupām (376 eiro), būrus, smiltis un barību dzīvnieku mājai “Astes un ūsas” (568,5 eiro), pledus un spilvenus Opekalna baznīcai (307 eiro), Apes senioru klubam “Tandēms” dzijas un sadzīves priekšmetus (258 eiro) un Apes baznīcas draudzei dziesmu grāmatas (226 eiro). Katrs jūsu ziedojums dod iespēju aktīviem un darbīgiem cilvēkiem paveikt ko labu sabiedrības labā. Atbalstīt labos darbus iespējams arī citiem interesentiem, ziedojot naudu ar pārskaitījumu Alūksnes un Apes novada fondam (konta numurs pieejams www.aanf.lv sadaļā “Ziedot”) ar norādi “Prata laboratorijas labajiem darbiem”.

Kategorijas