Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Alūksnes putnu ferma" nākotnē plāno kāpināt eksporta īpatsvaru

Leta

2018. gada 10. februāris 15:41

250

SIA "Alūksnes putnu ferma" nākotnē plāno kāpināt eksporta īpatsvaru, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmumā.

Kompānijā informēja, ka patlaban uzņēmums apmēram divas trešdaļas produkcijas realizē vietējā tirgū, bet vismaz trešdaļu - ārvalstīs, tostarp Somijā, Vācijā, Francijā, Spānijā un Lielbritānijā. Turpmāk nav izslēgts piesaistīt klientus vēl citās Eiropas valstīs.

Kopumā "Alūksnes putnu ferma" nākotnē ir iecerējusi kāpināt eksporta īpatsvaru, ko būs iespējams paveikt arī pateicoties jaunajai dējējvistu kūtij, ko šogad plānots uzcelt ar mērķi sāktu ražot kūtī turētu vistu olas, kas uzņēmumam būs jauns produkcijas veids papildu esošajām sprostos turētu vistu olām. "Eksports varētu palielināties, jo Eiropā pēc 2. kategorijas olām ir lielāks pieprasījums," norādīja kompānijas pārstāvji.

Kompānija pagaidām nav iecerējusi piesaistīt citus realizācijas tirgus ārpus Eiropas, jo tam nepieciešami lielāki ražošanas apmēri, lai uzņēmums varētu nodrošināt patstāvīgas piegādes lielākos apmēros.

"Alūksnes putnu fermas" pārstāvji arī pastāstīja, ka uzņēmuma galvenie uzdevumi šogad ir saglabāt augstu produkcijas kvalitāti, kā arī nodot ekspluatācijā jauno kūti. Tas uzņēmumam dos iespēju arī kāpināt apgrozījumu.

Jau vēstīts, ka Latvijā tirdzniecībā pieejamās olas vistu turēšanas veidu ziņā iedala četrās kategorijās, atbilstoši uz olas atrodamajam marķējumam - "0" norāda uz bioloģisko ražošanu, "1" - uz brīvos apstākļos turētu vistu olām, "2" - uz kūtī turētu vistu olām, bet "3" norāda uz sprostos turētu vistu olām.

"Alūksnes putnu ferma" (iepriekš "Vistako") finanšu gadā no 2017.gada 1.janvāra līdz 31.augustam strādāja ar 1,435 miljonu eiro apgrozījumu un 122 527 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv".

Tāpat vēstīts, ka "Alūksnes putnu ferma" pagājušā gada 14.jūnijā atklāja jaunu rūpnīcu, kas izveidē un biznesa attīstībā kopumā investēti vairāk nekā seši miljoni eiro, no kuriem gandrīz 1,7 miljoni eiro ir Attīstības finanšu institūcijas "Altum" piešķirtais finansējums, un 2,3 miljoni eiro ir Lauku atbalsta dienesta piešķirtais finansējums Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA) ietvaros.

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir reģistrēta 1996.gada 9.augustā un kompānijas pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro. Kompānijas 100% kapitāldaļu pieder SIA "APF Holdings".

Kategorijas