Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam un Muižniekam šodien pirmais starts

Leta

2018. gada 11. februāris 00:00

226

Phjončhanas olimpisko spēļu otrajā dienā svētdien uz starta izies alūksnieši Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks.Pulksten 13.15 pēc Latvijas laika sāksies desmit kilometru sprints vīriešiem biatlonā. Sacensības pārraidīs LTV7.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs trīs reizes tika divdesmitniekā, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kurā bija devītais. Savukārt savā debijā 2010.gadā viņš individuāli labākais bija sprintā, kurā guva 50.vietu.

Kā zināms, Rastorgujevs līdz šim joprojām tikai reizi Pasaules kausā kāpis uz goda pjedestāla, kad pērnās sezonas pēdējās sacensībās izcīnīja sudrabu masu startā. Šosezon viņa labākais rezultāts Pasaules kausā ir divas astotās vietas, bet pirms olimpiskajām spēlēm viņš triumfēja Eiropas čempionāta sprinta sacensībās.

Tikmēr Muižnieks 2012./2013.gada sezonā piedalījās pasaules čempionātā, kas iet Pasaules kausa ieskaitē, tomēr atsevišķās Pasaules kausa sacensībās sportists debitēja vien šosezon. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu, bet iepriekšējās sezonas beigās atgriezās biatlonā ar mērķi kvalificēties olimpiskajām spēlēm un šosezon pārliecinoši pierādīja, ka ir otrs labākais valsts sportists biatlonā.

Latvijai pērn neizdevās kvalificēties ar pilnu komandu, tāpēc vīru konkurencē to pārstāv vien divi sportisti un izlase arī nepiedalīsies stafetē.

Kategorijas