Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs: Šaušanā nenostrādāju līdz galam; Muižnieks: Šķita, ka būšu ap 40.vietu, bet konkurence ir spēcīga

Leta

2018. gada 11. februāris 19:20

218

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc svētdienas starta Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru sprinta sacensībās bija sašutis par savu sniegumu šaušanā. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rastorgujevs sprinta sacensībās pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu, kamēr Oskars Muižnieks ar diviem neaizvērtiem mērķiem bija 66.pozīcijā, no dalības iedzīšanā atpaliekot par nepilnām četrām sekundēm.

"Nenostrādāju līdz galam, jo īpaši sāpīgi par šaušanu stāvus. Pats nenostrādāju, tāpēc arī pēdējais šāviens bija garām," neveiksmju iemeslus skaidroja Rastorgujevs.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi, bet, pateicoties ātrajam solim trasē, pirms otrās šaušanas bija otrajā pozīcijā. Tiesa, šaušanā stāvus tika pieļautas vēl divas kļūdas, kā rezultātā nācās atkāpties uz otrā desmita beigām.

"Pēc soda apļiem cīnījos, bet sāku gurt," atzīmēja latviešu biatlonists.

Lai gan šaušanā stāvus klājās sliktāk, to mazāk ietekmējis vējš nekā šaušanu guļus.

"Ar slēpēm viss bija kārtībā, sniegs bija ne pārāk labs. Vienā trases daļā bija pavisam citādāk, sniegs ir kā smiltis - vienā brīdī slīd, citā neslīd," teica Rastorgujevs.

Viņš kvalificējās pirmdien gaidāmajai iedzīšanai, kuru uzsāks 56 sekundes aiz sprinta uzvarētāja Arnda Peifera.

"Vairāk jākoncentrējas uz šaušanu, tad viss būs kārtība," noteica Rastorgujevs.

Olimpiskajās spēlēs debitējušais Muižnieks: Šķita, ka būšu ap 40.vietu, bet konkurence ir spēcīga

Savukārt Latvijas biatlonistam Oskaram Muižniekam svētdien šķitis, ka ar savu uzrādīto rezultātu Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru sprintā izdosies ieņemt vietu pirmā četrdesmitnieka robežās, taču konkurence izrādījusies pārāk spēcīga.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Muižnieks svētdien sprintā ieņēma 66.vietu, par nepilnām četrām sekundēm atpaliekot no pirmā sešdesmitnieka un nekvalificējoties iedzīšanai.

"Pirmajās olimpiskajās spēlēs emocijas ir ļoti labas, bet rezultāts nav tāds, kādu gaidīju. Likās, ka jābūt labākam. Domāju, solis šodien bija manā līmenī. Otrajā ugunslīnijā šāvienus pārtēmēju. Jāskatās analīzi, bet domāju, ka ar manu slēpošanas soli nav nemaz tik traki," skaidroja Muižnieks.

Muižnieks katrā šaušanā atstāja pa vienam neaizvērtam mērķim.

"Otrajā šaušanā nedaudz drebēja ceļgali, bija arī neliels vējiņš. Protams, gribēju aizvērt visus mērķus, bet tas neizdevās. Otrā šaušana neizdevās," teica Muižnieks.

Viņš vēl pēdējā aplī cerējis uz tikšanu iedzīšanā.

"Rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Šķita, ka tam vajadzēja būt vismaz ap 40.vietu, bet konkurence ir spēcīga," secināja Muižnieks.

Biatlonists atklāja, ka ir labā fiziskā formā un pirms starta juties ļoti labi.

"Šaušana nebija tāda, kādu vēlējos. Trase nav tā smagākā, bet ir ļoti ātra. Katra sekunde ir ļoti dārga. Aukstums un vējš piedod asumiņu," teica Muižnieks.

Muižnieks olimpiskajam čempionam Arndam Peiferam zaudēja divas minūtes un 17,5 sekundes.

"Ar šādu rezultātu Pasaules kausa sacensībās būtu iekļuvis iedzīšanā. Rezultāti ir ļoti blīvi," uzsvēra Muižnieks.

Kategorijas