Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iestājoties pret globālo sasilšanu, Ziemeļvidzemē aizvadīta hokeja spēle pa pliko

Agita Bērziņa

2018. gada 12. februāris 10:08

1473

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10.februārī, Ziemeļvidzemes pagastā Grundzālē tika aizvadīts hokeja turnīrs. Kopā 16 apkaimes novadi pulcējās, lai noskaidrotu labākos ripas dzenātājus. Lai atgādinātu par globālās sasilšanas draudiem, kas ik gadu novērojami arī Latvijā, tika organizēts paraugmačs, komandām uz laukuma dodoties bez drēbēm, informē organizatori.

Grundzāles hokeja turnīrs tiek organizēts jau otro gadu, piesaistot spēlētājus gan no vietējiem novadiem, gan Rīgas un tālākiem Latvijas reģioniem. Šogad kopā pulcējušies aptuveni 100 dalībnieku.

Pēc aptuveni četru stundu sīvas cīņas uz ledus, noskaidrotas labākās trīs komandas:

Pirmā vieta - komanda “Mazais čmo” no Vidagas

Otrā vieta - komanda “Baloži” no Baložiem

Trešā vieta - komands “Vizmas Vasara” no Smiltenes

“Spēles izvērtās smagākas nekā sākumā bijām planojuši, ikdienā trenējamies, tādēļ gaidījām vieglāku uzvaru. Jāuzteic pārējo komandu sagatavotības līmenis, ņemot vērā, ka šeit tomēr spēlē amatieri un entuziasti,” pēc fināla komandas “Mazais čmo” komandas kapteinis un turnīra MVP Reinis Kazaks.

Lai veicinātu hokeja mača pozitīvo garu, pasākuma organizatori bija parūpējušies par pārvietojamās pirts nodrošināšanu, siltu zupu, tēju un talismanu - polārlāci “Grundzi”.

“Plikās komandas, kārtīgi saslidijušās pirtī, turpināja spēli laukumā. Plikais hokejs tika aizvadīts ar lielu jautrību un nosalušiem gurniem. Tomēr, cerams, ka mērķi tas sasniedza un cilvēki aizdomāsies vairāk par globālās sasilšanas sekām. Pretējā gadījumā, pēc pāris ziemām hokeju Latvijā uz dīķa vairs nebūs iespējams spēlēt ne mums, ne mūsu bērniem,” uzsver Armands Briedis.

Kategorijas