Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pensionāru apvienībai – jauna valde

Agita Bērziņa

2018. gada 15. februāris 08:12

558

Alūksnes novada pensionāru apvienībā gads sācies ar pārmaiņām – ievēlēta jauna apvienības valde septiņu cilvēku sastāvā. Līdz ar izmaiņām apvienības vadībā izvirzīti jauni mērķi un veicamie darbi.

Apvienības jaunajā valdē darbosies Gita Tortuze (Alūksne), Gaida Zujeva (Alūksne), Anta Driķe (Mārkalne), Margrieta Bizjukova (Mālupe), Ilze Kaktiņa (Ziemeri), Jānis Ceļmillers (Alsviķi) un Astrīda Bētere (Alsviķi). Apvienības valdei nav priekšsēdētāja vai viena vadītāja, tādēļ katram no valdes locekļiem uzticēti savi pienākumi.

“Kopā sanākot uz kopsapulci, viens no jautājumiem bija – vai apvienībai turpināt darboties un, ja tā, tad kā strādāt tālāk. Visi sanākušie bija vienisprātis, ka apvienībai jāturpina strādāt. Pensionāri arī izteica priekšlikumus, kādi varētu būt kopīgie pasākumi, kas pulcētu seniorus no visiem novada pagastiem un pilsētas. Vienojāmies, ka apvienībā regulāri notiks kopīgi pasākumi,” stāsta A.Bētere, kuru valde izvirzījusi kā apvienības līderi. Jaunās valdes vārdā A.Bētere teic paldies iepriekšējai apvienības valdei par ieguldīto laiku un darbu.

Pensionāri vienojušies, ka obligātam pasākumam būtu jābūt Starptautiskās veco ļaužu dienas svinībām. “Esam jau vienojušies ar Alūksnes Kultūras centru, ka pasākums šoruden notiks 29.septembrī. Kā atzīmēsim šo dienu un kā pasākums notiks, šobrīd nevaru atbildēt, jo viss ir darba procesā. Taču svarīgākais, ka kopīgi svētki būs,” teic A.Bētere.

Tāpat arī seniori izteikuši vēlmi doties kopīgā ekskursijā un reizi ceturksnī organizēt kopīgu tikšanos pagastu un pilsētas senioru līderiem. “Ir iecere īstenot Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” labo pieredzi, aicinot novada speciālistus vai amatpersonas iepazīstināt ar aktualitātēm novadā. Mūsu vēlme būtu, lai tiekam pamanīti kā pieredzes bagātākā iedzīvotāju daļa, ne tikai pirms vēlēšanu laikā. Pirmā tikšanas reize notiks jau 20.martā,” stāsta A.Bētere.

Novada pensionāru apvienība atbalstīs “Sudrabu” sporta spēļu organizēšanā, kas iecerētās 2.jūnijā, un aicinās pagastu komandas tajās aktīvi piedalīties.

Kategorijas