Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uz valsts autoceļa Alūksne - Liepna šogad labos defektus

Līga Vīksna

2018. gada 5. marts 08:15

644

Paredzams, ka uz valsts autoceļa Alūksne - Liepna, veicot dubulto virsmas apstrādi, šogad darbi neturpināsies. Valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts ceļi” komunikācijas daļas vadītāja Anna Kononova “Alūksnes Ziņām” norāda - uz šī autoceļa šogad tiks laboti defekti, kas parādījās pērn uzklātajā dubultajā virsmā, kā arī tiks veikti ikdienas uzturēšanas darbi.

Alūksnes un Apes novadu iedzīvotājiem aktuāli ir tas, ka šogad notiks būvdarbi arī uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene). A.Kononova uzsver, ka Vidzemes šosejas posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam plānots pārbūvēt ceļa segumu.
“Vietām to darīs, ieskaitot ceļa salturīgo slāni, bet vietām atstās vecos pamatus. Posms iegūs jaunu trīs kārtu asfalta segumu. Atjaunos ūdens novades sistēmu - mazās caurtekas nomainīs, bet lielās caurtekas remontēs. Virs Raunas upes caurtekas notiks uzbēruma paaugstināšana un nostiprināšana, lai izlīdzinātu ceļa garenprofilu - tas būs sarežģītākais no pārbūves darbiem. Ieguvums pēc posma pārbūves būs uzlabota autobraucēju komforta sajūta un palielināta ceļa ilgmūžība. Šo darbu veikšanai tika izsludināts iepirkums, un patlaban notiek pretendentu piedāvājumu vērtēšana. Būvdarbu plānots uzsākt šogad,” stāsta A.Kononova.

Kategorijas