Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalās konkursā “Profesionālis”

Agita Bērziņa

2018. gada 7. marts 12:53

816

Jau otro gadu Vislatvijas skolēnu projekts “Esi Līderis!” organizēja vērienīgu konkursu “Profesionālis”. Pagājušajā gadā pusfināli norisinājās attālināti, elektroniskajā mācību vidē, kur katra dalībskolas komanda varēja pieslēgties elektroniski un cīnīties par iespēju startēt finālā, kur tikai tad ieraudzīja savus pretiniekus. Šoreiz projekts “Esi Līderis!” devās pie jauniešiem, lai komandām būtu iespēja redzēt vaigā savus pretiniekus un sajust veselīgu konkurenci. Šajā gadā- sadarbībā ar SIA “Orkla Foods Latvija”, konkurss veidots par pārtikas ražošanas nozari.

Vidzemes un Latgales reģionu dalībnieku pusfināls norisinājās 6. martā, Valmieras biznesa inkubatorā, kur jauniešiem bija iespēja iejusties konkrētās nozares profesijās un īsā laika periodā izspēlēt dažādas situācijas un scenārijus, kas realitātē uzņēmumā notiek un attīstās daudz garākā laika posmā. No šo reģionu skolām pusfinālā piedalījās 30 komandas, bet ceļazīmi uz konkursa finālu 10.aprīlī,- SIA “Orkla Foods Latvija” uzņēmumā, ieguva tikai piecas labākās, ātrākās un veiksmīgākās komandas. Godalgoto pirmo vietu ieguva Lādezera pamatskolas komanda “B.A.D.”. Sudraba medaļu, jeb otro vietu izcīnīja Alūksnes novada vidusskolas komanda “Čaklās bitītes.”, ko pārstāvēja Eva Beāte Garā un Aleksa Gonšteina, savukārt piektajā vietā palika Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas komanda “Ozoliņa mazbērni”, ko pārstāvēja Kristiāns Toms Briedis un Rauls Vīksna.

Konkursa “Profesionālis” mērķis ir mudināt skolēnus mērķtiecīgai karjeras izvēlei. Īpaša uzmanība tiks pievērsta zināšanu praktiskai pielietošanai reālās dzīves situācijās, izmantojot loģisku spriestspēju, faktoru analīzi, lēmumu pieņemšanu, plānošanas prasmes un spēju domāt ilgtermiņā.

Kategorijas