Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apē būs šogad pirmā donoru diena

Agita Bērziņa

2018. gada 10. marts 07:02

74

Otrdien, 13.martā, Apes tautas namā asins donori tiek aicināti uz pirmo donoru dienu šogad. Valsts asinsdonoru centra (VADC) Latgales filiāles darbinieki donorus gaidīs no pulksten 10.00 līdz 13.00.

VADC Latgales filiāles virsmāsa Velta Andrijevska stāsta, ka pirmā donoru diena šogad notiek vēlāk, jo februārī nebija iespējams ierasties transporta tehnisku problēmu dēļ. V.Andrijevska ir priecīga, ka apenieši ir aktīvi, atsaucīgi, ļoti gaida donoru dienas un pat paši organizē reklāmas kampaņas. Turklāt ne reizi vien apenieši donoriem sarūpējuši pateicības dāvanas, piemēram, vietējo ražotās sulas. “Vēlēšanos Apē organizēt donoru dienas izteica paši iedzīvotāji, un jāteic, ka cilvēki ir ļoti atsaucīgi. 2016.gadā, kas bija pirmais gads, kad sākām rīkot donoru dienas Apē, trīs izbraukumos apkalpojām 101 donoru (34 donori nodot asinis bija devušies pirmo reizi). 2017.gadā Apē bijām četras reizes un apkalpojām 134 donorus (24 no tiem ieradās pirmo reizi),” stāsta V.Andrijevska. Salīdzinājumam viņa teic, ka Alūksnē šajā pašā gadā tika apkalpoti 275 donori (16 bija ieradušies pirmo reizi).

Satraukties par to, ka Apē donoru dienas varētu nenotikt, nevajadzētu. V.Andrijevska teic - ja vien cilvēkiem būs interese, asinsdonoru centrs dosies izbraukumā. “Šobrīd apmeklējumu skaits ir stabils un rādītāji ir ļoti labi. Ir vietas, kur cilvēku paliek mazāk un donori noveco, bet mēs tik un tā dodamies. Ja cilvēki grib, tad braucam,” saka V.Andrijevska.
Alūksnē donoru diena ieplānota maijā.

Kategorijas