Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina biedrības un nodibinājumus iesaistīt jauniešus bezdarbniekus darbā sabiedrības labā

LETA

2018. gada 14. marts 13:53

71

Biedrības un nodibinājumi tiek aicināti iesaistīt jauniešus bezdarbniekus darbā sabiedrības labā un pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu projekta "Jauniešu garantijas" pasākuma "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā" īstenošanai, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA). Biedrību un nodibinājumu pieteikšanās noris NVA filiālēs Aizkrauklē, Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Krāslavā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos, Valkā, Valmierā un Ventspilī. Pieteikumus biedrībai vai nodibinājumam līdz 23.martam jāiesniedz savā NVA filiālē.

Kā skaidro NVA, piedāvāt darba vietas jauniešiem bezdarbniekiem var jebkura Latvijā reģistrēta biedrība vai nodibinājums, kas sociāli nozīmīgu darbību veic tādās jomās kā labdarības projekti, sociālā aprūpe, lauksaimniecība, māksla, kultūra, izglītība, ēdināšana, sporta pasākumi, administratīvais darbs un citās. Pieteikties nevar politiskās partijas.

NVA biedrībām vai nodibinājumiem palīdzēs izvēlēties darbības specifikai un prasībām visatbilstošākos kandidātus no aģentūrā reģistrētajiem jauniešiem bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Darba pienākumi jaunietim biedrībā vai nodibinājumā jāveic piecas dienas nedēļā ne mazāk kā četras stundas un ne vairāk kā astoņas stundas dienā. Jaunietim, kas piedalīsies pasākumā, NVA maksās stipendiju, kas ir pieci eiro dienā, izmaksājot to atbilstoši nostrādātajām dienām mēnesī, kā arī apdrošinās pret nelaimes gadījumiem. Jaunieša iesaistes ilgums pasākumā ir līdz sešiem mēnešiem, atkārtota iesaiste iespējama ne ātrāk kā 12 mēnešus pēc iepriekšējās dalības pabeigšanas.

Pēc NVA paustā, jaunieši, veicot biedrībās un nodibinājumos darbu sabiedrības labā, attīsta darbam nepieciešamās iemaņas un prasmes, iegūst darba pieredzi un līdz ar to kļūst konkurētspējīgāki darba tirgū.

Kategorijas